Thursday, 22 January 2015

Follow up selepas bersalin

Posted by Sizuka at 4:20 pm 4 comments
21 January 2015

Kami ke HUKM.. ada temujanji dengan pakar untuk follow up selepas bersalin.. sepatutnya 11 Disember lepas, terpaksa pospon  ke 31 Disember pastu pospon lagi ke 21 January.. dan Alhamdulillah dapat juga bertemu dengan Prof.. Rindu kat prof.. hehe

Jam 8.00am hantar si kembar ke rumah pengasuh. Lepas tu kami terus gerak ke hospital. Sampai jam 9.. Dalam kul 10 lebih, pelajar prof (student medic final year) panggil kami.. nak interview tentang sejarah saya sampai la di sahkan pregnant... Untuk present ke prof katanya.. hehe... Kami layankan jaaaaa...

X lama lepas tu, kami masuk bilik prof... Terus prof sapa dan bersalaman... Rindu ku terlerai sudahhhh bila tgk wajah prof... Senyuman x lekang di bibirnya.. Lepas tu kami sama2 dgr pelajar prof present hasil dia interview kami tu..

Prof tanya macam2 kat sy.. pasal baby dan juga keadaan saya.. Actually lepas melahirkan, sy diserang sakit kepala yg agak teruk.. berlarutan sehingga 2 minggu.. Disusuli pula dengan masalah mata di mana sy akan melihat objek dengan ganda dua.. Masalah mata ni hilang setelah 2 bulan lebih melahirkan. Tapi prof cakap kemungkinan saya sebenarnya bukan diserang migrain tetapi masalah pada spinal kesan drpd epidural.. keadaan ini digelar spinal xxxxxxxx.... Maaf, yg xxxxxxxx tu sebab sy x ingat... hehe.. Prof cakap sepatutnya saya kena bgtau masa dalam wad yg saya sakit kepala sebab mereka akan drip air byk2 atau masukkan darah kat spinal (maaf, klu sy salah faham penerangan prof.. maklumlah kdg2 x faham istilah medic)... Tapi waktu tu sebenarnya saya hanya ingatkan saya sakit kepala disebabkan tidak tidur selama lebih 24 jam... Rupa2nya saya silap.. Ape2 pun syukur sgt sbb saya sihat :) Alhamdulillah...

Lepas tu, prof check parut czer saya.. Prof puji.. pandai jaga katanya.. sebab hanya nampak 1 line saja.. kembang kempis hidung ai hokkeyyyy.... hahaha.. Prof suggest utk sapu krim pada parut czer utk elakkan keloid muncul di kemudian hari sbb ada yang muncul after 4-5 bulan...

Ada juga sy bertanyakan tentang masalah PCOS dan ovary kiri saya yang tinggi.. Telur pada ovary kiri mmg langsung x dapat disedut semasa OPU tempoh hari.. In sha Allah next appointment pada 25 Mac ni.. Prof akan lihat semula.. Mudah2an segalanya normal.. Aamiin....


Thursday, 15 January 2015

Double H dah 3 bulan

Posted by Sizuka at 3:52 pm 15 comments
Alhamdulillah 11 January lepas, our double H, Haaris dan Haadif genap 3 bulan. Dah terror bersembang n dah pandai ketawa mengekek.. hihi... Masing2 badan dah semakin tembun... kuat susu diorang nih.. Susu badan juga masih ada tapi terpaksa gak top up ngan susu formula... huhuhu...

Hari ni 1st day saya masuk kerja selepas 3 bulan cuti bersalin.. Sedih sgt2 nak tinggalkan depa ngan pengasuh. Pagi2 kejutkan bangun siap senyum2.. Mama teringat2 sangat.. huhu... Ni dah tak terhitung entah berapa kali duk meleleh ayaq mata... Kalau ikutkan perasaan ni nak je berenti kerja...

Buat yang request gambar Double H....



Tuesday, 6 January 2015

Selamat tahun baru 2015

Posted by Sizuka at 9:38 pm 5 comments
Assalamualaikum wbt

Lama betul tak bersiaran..
Twin Double H pun dah hampir 3 bulan.
Alhamdulillah dah tembun2 dah depa.. hik3.

9hb ni patut dah naik kerja.. tp sy amik cuti dan naik pada 15hb..
Senang nak kira kat pengasuh nnt..

Sedih rasa nak tinggal twin bila g kerja nanti di saat mereka sekarang dah pandai macam2.. huhu..
Harap2 pengasuh sayang la kat diorang ni dan jaga dengan baik..
Kalau ikutkan hati nak berenti je keja ni.. huhu

Selamat tahun baru kawan2.. Semoga tahun ini lebih baik dari tahun lepas..
Semoga urusan kawan2 dalam bertreatment dipermudahkan dan diberkati oleh Allah SWT..
Semoga kita semua dipermudahkan rezeki juga... In Shaa Allah.
Aamiin Ya Rabbal Alamin...
 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea