Thursday, 13 November 2014

Kisah di sebalik Oktober

Posted by Sizuka at 12:59 am

Tengah baring2 ni saya teringatkan sesuatu.. iaitu tentang bulan Oktober.. Oktober yang memberikan kisah suka dan duka.. Juga mencatatkan sejarah yang tak mungkin dilupakan sepanjang hidup..

Oktober 2012

8.10.2012 - 1st IUI saya... masa ni buat di LPPKN under Dr Hamizah.. Masa ni byk juga telur.. ambil suntikan hormon.. sehari sebelum IUI, kami book Hotel Quality yang bersebelahan je ngan LPPKN.. Takut lambat sampai sbb rumah kami jauh.. dah sempadan ngan Nilai.. Ptg tu after check in, sempat jalan2 ngan hubby.. G sogo n bangunan kat sebelah sogo tu. Siap beli kasut warna oren ngan jam tangan jenama casio.. jam yg masih sy pakai sehingga kini.. Esoknya, lepas sarapan, kami terus ke LPPKN.. prosedure dlm kul 9.30am.. Alhamdulillah.. Mcm x percaya dah berjaya lalui proses IUI.. Kalau x silap, depa ada bg tarikh, klu x period kena dtg.. tp IUI ni failed!! Saya datang bulan! Sedih sgt2.. nangis sampai tersedu2.. Mcm dah xde hari esok.. haha..

Oktober 2013

23.10.2014 - 2nd IUI under Dr Adilah Ahmat di Hospital Pantai, Bangsar.. Kali ni lebih relaks.. Sbb dah tau mcm mana kan.. Sebenarnya kami patut buat IUI pd bulan September.. Tp ditakdirkan suami sy sakit.. Demam teruk.. So kami tangguh ke bulan Oktober.. rupa2nya walau dah tangguh 1 bulan, tetap bagi effect pd jumlah sperma.. Sperma hubby drop sgt masa ni.. oh ye, masa ni sy just ambil pil hormon dan ada 3 ovum matang.. so masa tu sy mcm dah sedia awal2.. mcm dah tau je resultnye.. tp tetap teruskan sbb segalanya adalah kehendak Allah. Sikit atau byk sperm, rezeki tu dtgnya drod Allah.. So kali ni failed jugak.. x da apa2 perasaan.. Alhamdulillah Allah beri kekuatan.. lgpun dlm kepala dah set, klu failed nak wat icsi terus.. huhu..

Oktober 2014

11.10.2014 - Alhamdulillah selamat melahirkan 2 khalifah yang dinantikan selama ini.. Perasaan yg sungguh terharu, gembira, sebak.. Macam2 dugaan yang ditempuhi demi mendapatkan mu wahai anak2.. Semoga kalian menjadi insan yg soleh, beriman dan berjaya dunia akhirat...

5 comments:

Carmello said...

dalam2 diam..kuatkan kita sebenarnya sizuka.. Insyaallah semoga menjadi anak2 yang soleh..

ieda jeff said...

Alhamdulillah...walau pahit dan perit di awal2 ,kemanisan jua yg menjelma diakhirnya.Berkat x putus asa 2 khalifah comey lahir ke dunia.Doakn sy pn trus kuat utk berjuang mendapatkan amanah Allah tu..

nuriz iman said...

Alhamdulillah..berkat usaha dan doa tanpa lelah,segalanya terbayar sudah,semoga kekuatan yang sama Allah berikan untuk mendidik permata hati amanah Allah..Sizuka boleh! :-)

Kak Baby said...

salam... tahniah sekali lagi. Alhamdulillah dugaan menjadikan kita semua hamba Allah yg semakin baik kan sizuka

aquagugurl said...

salam dear..lama tak bw kat sini..alhamdulillah dah selamat bersalin upenya..dah kuar pun hero2 awk & hubby..tahniah, tahniah, tahniah..smoga hero2 membesar dengan sihat dan jayanya.. ;)

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea