Friday, 3 October 2014

Alkisah kena warded

Posted by Sizuka at 12:58 am
24 September 2014

Check up 36w..
Saya ngadu ngan prof, bawah tu sakit sangat2.. Prof buat VE.. Ada bukaan 1cm.. Saya mintak nak balik jer sambil tunggu tanda di rumah.. Tapi prof nasihatkan supaya masuk ward je sebab ni anak sulung dan twins.. Prof risau saya x dpt nak bezakan contraction or tanda bila berada di rumah.. Lagipun rumah saya agak jauh...

Bila kat ward, pasang alat CTG dan ECG.. Contraction ade sikit2.. petang tu kena buat VE lagi.. Still 1cm... Sakit pun x de..

Malam pun pasang lagi alat CTG dan ECG.. Sama jugak.. Contraction sikit2..


25 September 2014

Pagi kul 8am, prof dtg melawat, buat VE lagi.. dah 2 cm.. Saya tetap x rasa sakit.. Lepas tu pasang lagi alat tu.. Contraction juga.. tp sama mcm semalam...

kul 3 ptg, prof dtg lagi... Still 2cm gak.. Saya x sakit lagi... Pasang lg alat tu..

Sebenarnya saya ada sakit macam senggugut tu tapi mild... kalau sakit pun kejap jer pastu dah x rasa. Sebabnya kalau sy senggugut, lagi sakit drpd ni.. Sakit yg saya maksudkan tu ialah sakit kuat yang masih saya belum rasa..  Perut pun tak mengeras...

Last2 prof bagi saya balik.. hehehe...

Dan sehingga ke tarikh ini, saya masih aktif.. Babies pun aktif.. Alhamdulillah... Doakan utk kami ye..

5 comments:

aNis LeMoN aBu said...

: yeay, it is almost time! (i yang x menghadap ni rasa excited je la kan, yana. hehe)

semoga dipermudahkan, yana. Rabbi yassir wala tuassir. :) Tips daripada senior i, masa sakit ingat Allah banyak-banyak. Minta supaya dikurangkan sakitnya, insyaAllah berkurang.

Safiyyah said...

Saya doakan moga Allah permudahkan segalanya ek awak. Adik saya pun pregnant kembar gak, dijangka bersalin awal januari nnti.

Pamela Rn said...

Akak doakan diyana & baby baby sihat semuanya. Semoga Allah permudahkan bersalin nanti & selamat semuanya.. amin :)

Syazni Shamsir said...

semoga dipermudahkan sizuka...saya skrang ni pon tunggu hari je ni....now dh 39weeks...

Pamela Rn said...

Tahniah Diyana! Selamat berpantang :)

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea