Wednesday, 4 June 2014

4 Tahun Melayari Bahtera

Posted by Sizuka at 12:06 pm
Alhamdulillah.. Syukur yang tak terhingga ke hadrat Ilahi kerana hari ni kami menyambut ulangtahun perkahwinan yang ke 4...

4 tahun dahulu kami dinikahkan pada tanggal 4 June 2010 di Masjid A'la, jam 11 pagi pada hari Jumaat...

Perkenalan kami bermula pada cuti semester matrik iaitu pada 2003 di usia 18 tahun.. Pada awalnya kami hanya bertegur sapa di laman sembang MIRC... Setahun lepas tu, ketika kami sama2 dah melanjutkan ke IPT, kami buat blind date.. hihi... Makan pun x habis nkoo.. malu punya pasal...


Ya Allah , 

Tuhan yang menyatukan dua hati kami, 

Engkau campakkanlah ke dalam hati kami, perasaan kasih sayang antara satu sama lain, sebagaimana Engkau satukan hati Nabi Muhammad SAW bersama Saidatina Khadijah RA.

Syukur Ya Allah... Berikanlah kepada kami kebahagiaan di dunia dan di akhirat... Aamiin...


Untuk suamiku yang tercinta, Selamat Ulangtahun Perkahwinan kita yang ke-4.. Sayang abang selamanya..
.



Saat diijabkabulkan...


Macam tak percaya dah 4 tahun.

Selama tempoh 4 tahun ni kami bergaduh,  ketawa dan bergurau senda bersama-sama.. Susah dan senang kami harungi bersama-sama...

Dalam tempoh ini juga kami struggle utk dapatkan cahayamata.. di tahun kedua perkahwinan barulah kami dapat tinggal sebumbung apabila saya dapat bertukar. Alhamdulillah...

PadaMu Ya Allah, kami juga amat bersyukur apabila diberi peluang untuk menimang cahayamata sendiri.. Selamatkanlah dan sihatkanlah kandunganku ini.. dan izinkanlah anak-anak ini bersama-sama dengan kami... Ya Allah, permudahkanlah segalanya buat kami.. Aamiin... Dan berilah juga peluang buat rakan-rakan kami yang masih menantikan kehadiran si kecil...

Harini sememangnya saya merasa amat sayu sekali... Feel anniversary kali ni amat lain sekali.. Dari pagi asyik mengalirkan air mata.. Air mata kegembiraan dan  kesyukuran...

20 comments:

Jee Abdullah said...

Happy anniversary yana! tak sangka usia perkahwinan awk sama dgn saya. alhamdulillah juga utk rezeki Allah selepas 4 tahun menanti penuh sabar :) doakan dipermudahkan segalanya utk yana & utk jee juga!

nuriz iman said...

Syukur Alhamdulillah..tahniah sizuka! : )

Sizuka said...

Alhamdulillah sama pulak anniversary kite ya.. anyway take care tau.. moga dipermudahkan..

Sizuka said...

Alhamdulillah.. tq kak nuriz :)

aNis LeMoN aBu said...

Peeewwiitt. Hai Yana. *lambai-lambqi+

Tahniah tahniah!

Kek-kek takde? *wink*

Sizuka said...

kek mestilah wajib.. hihi

sweet tooth said...

Tahniah Yana...semoga Allah kurniakan Rahmat buat Yana sekeluarga, dan bahagia dunia & akhirat :-)

BaTiK_PiNk said...

Tahniah ye Yana.....alhamdulillah, sambut ulangtahun, tgh pregnant twins....bestnyer..... :)

Rina said...

happy anniversary! tahniah - dan semoga kekal bahagia hingga ke jannah!

Pamela Hbl said...

Tahniah Sizuka! :) happy anniversary. mIRC guna nick apa? hehe

Suwaibah YS said...

Hepi anniversary Sizuka n husband..~
Semoga kekal bahagia hingga akhir hayat..
Tahun ni anniversary paling bermakna kan ? :)

cinet said...

oo kenal kat matrix melaka rupanya ye yana...ai kat matrix dulu hingusan xde boipren yg sangkut hihihi alhamdulillah tahun ni sambut dgn baby baby...gembiranyaa kann.. ;)

Sizuka said...

kami bukan sama matrik.. lain2 matrik.. hihi.. MIRC yg telah menemukan kami.. cewahhhh....

Sizuka said...

Alhamdulillah. tq ST :)

Sizuka said...

Alhamdulillah.. tq yanie :)

Sizuka said...

Alhamdulillah.. tq rina.. :)

Sizuka said...

tq kak pam... dulu guna nickname yana85... haha

Sizuka said...

Alhamdulillah tq sue.. InshaAllah inilah anniversary yg plg bermakna dan ditunggu2...

Diandiana said...

Tahniah Sizuka..I'm happy for you. Semoga kekal bahagia hingga ke jannah insya Allah. Bestnyeeeee :)

Saya Punye said...

happy anniversary kak.. moga cinta hingga ke syurga.. aamin

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea