Monday, 19 May 2014

Masih menghantui diriku..

Posted by Sizuka at 8:30 am
Hari ni saja nak cerita tentang mimipi.. di mana mimpi-mimpi ini merupakan perkara yang pernah saya alami sebelum disahkan pregnant...

Beberapa kali jugak la saya mengalami mimpi ni...

Dalam mimpi tu saya dalam 2ww.. Takut sangat period datang dan sangat mengharapkan keajaiban akan berlaku.. Entahlah yer, kisah yang setiap bulan dilalui dahulu sampai terbawa-bawa dalam mimpi sehingga kini..

Bukan mudah kita as TTCian nak hadapi perkara-perkara macam ni.. Saban bulan menanti dan mengharapkan berita gembira dariNya.. Kita mmg insan yang terpilih.. Orang lain mungkin tak akan rasa..

8 comments:

sweet tooth said...

kalau pasal mimpi, i used to always dream bila pegang baby, baby tu berat sangat and in the end, sama ada i terlepas and baby tu jatuh or baby tu slowly melorot turun dari dakapan i. skang dah jarang mimpi cam tu. org kata mimpi baby ni tak elok eh... coz baby tu represent 'jin'. But wallahu a'lam....

Sizuka said...

masa 2012, hampir setiap hari sy mimpi pasal baby or kanak2.. tp yg peliknya semua baby dan kanak2 tu semua boy, comel sgt2 dan baik... masuk 2013, dah ok. jarang sgt mimpi baby or budak.. tp sy buat x tau jer..mmg x fikir sgt pasal gangguan dll..

iya said...

hmmmm.iya xpenah mimpi.tp husband penah laaa.hehehe. ;)

Bunga Lily said...

Dlu ly kalo mimpi period. Means memang period tu nampak. Esk tu memang period. Ngeri betol mimpi gitu. Mase start buat ivf. Kita kan byk dekatkan diri pd Allah kan. Mcm zikir semua. Tak de mimpi2 ni. Sampai lo ni. Alhamdulillah

zarith said...

hai sizuka,
Dah lama follow blog sizuka.... rupa-rupanya tak pernah komen pun..=)
Saya tak pernah mimpi.. tapi husband yang selalu mimpi baby...

Sizuka said...

kawan2, ni bukan nak citer pasal mimpi baby.. ni pasal mimpi ttg perasaan sy yg masih dihantui dengan kisah takut didatangi period kerana terlalu mengharapkan anugerah dariNya.. hehehe

Kak Baby said...

hihi dorg terlari sket tu sizuka. biasala perasaan awk nk dpt baby tu masih ada 80% lg kut. tengah slow2 perasaan preknen mengambik alih.. :) so happy for u. manis nye dugaan tu kan skrg awk mungkin menjadi org yg paling bersyukur bila bckp perihal anak

Pamela Hbl said...

saya mengidam nak twin.. ahaha lari tajuk :p

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea