Thursday, 22 May 2014

Appointment terakhir dgn Dr Adilah

Posted by Sizuka at 9:11 am
Assalamualaikum wbt

Semalam (21 May 2014), merupakan appointment saya dgn doktor kesayangan saya iaitu Dr Adilah.. Alhamdulillah semalam pun x lama nak tunggu doc dan sy merupakan org terakhir semalam.. Sengaja pergi lambat2 sbb boleh ada masa nak amik gambar ngan doc.. hehe

Hasil scan, babies dua2 aktif dan membuat pelbagai aksi sehingga membuatkan doc ketawa... Doc kata ni baru pertama kali beliau tgk baby buat aksi mcm tu... Hai la babies, macam tau2 jek ni last appointment mama.. hehe...


Sebelum keluar dari bilik doc, kami bersalaman erat dan lama.. Doc pesan supaya breastfeed anak2 walaupun terdapat cabaran memandangkan saya bakal dapat twins... Doc suruh buat yang terbaik dan jaga lah kandungan baik2... Doc juga pesan bawak babies berjumpa dengan beliau dan whats app gambar babies.. hehe

** time ni air mata dah bertakung di mata tp terpaksa buat2 macho sebab malu nak nangis.. kui3...**

Kepada Dr Adilah, andai kata doc baca entry ni... Terima kasih atas usaha dan jasa yang doc berikan kepada kami dalam merealisasikan impian kami untuk mempunyai zuriat sendiri (dengan izin Allah SWT).. Hanya Allah saja yg dapat membalas budi baik doc kepada kami... dan semoga doc bahagia serta diberikan kesihatan yg baik di samping keluarga tercinta.. InshaAllah semoga kita bertemu lagi...

Bila dikenangkan kembali, rupa-rupanya genap setahun saya bersama Dr Adilah... Pertama kali saya jumpa doc adalah pada 27 May 2013 dan semalam merupakan appointment terakhir iaitu 21 May 2014..

** Air mata dah bertakung kembali **


Sila abaikan badan saya yang mok dan bam bam ittew...  hahaha

24 comments:

zarith said...

boleh tak rasa terharu baca entri ni...
Lepas ni checkup kat mane pula?

ShaSa RosSa said...

seronoknyaa...dapat rasa denyutan dlm rahiim kan..doakan saya juga dikurniakan zuriat satu hari nanti ya.. takecare sizuka..

iya said...

*crying* take care sizuka....happy for u. :)

Eikin said...

sebak rasa bila baca entry nie.... jaga diri bebaik ye sizuka.... :)

Bunga Lily said...

Cantiknye doktor adilah...ly ngan prof zainul memang tak bleh la nak feeling2 nangis2. Da la prof ni bz. Nak feeling2 ade kang kena pelangkung ngan laki. Hehe.
Ly continues dgn prof sampai besalin inshaAllah. Maybe da deliver br dia amek gambar. Sbb byk nampak baby ivf after deliver amek gambar ngan prof.
Sizuka pasni check up kat mane? Nape tak continues ngan dr. Adilah?

Sizuka said...

Ly, doc adilah focus pada rawatan infertility saja.. mmg dia x jaga sampai bersalin.. mcm saya, doc jaga sampai 17w+... inshaAllah lepas ni akan continue di hukm...

Sizuka said...

inshaAllah di hukm.. :)

Sizuka said...

inshaAllah sy juga mendoakn utk shasa dan rakan2 yg lain.. semoga dipermudahkan segala urusan..

Sizuka said...

tq iya...

Sizuka said...

tq eikin...

mag said...

so sweet..dua2 nya..hehe
doc cuti lama skrg ni kan..cuti sekolah...
hmmm..bile nak smbung treatment ni....:)

Anim Daim said...

SAYA DOAKAN AWK DAN BBY SENTIASA SIHAT..
AMIN

Pamela Hbl said...

Alhamdulillah.. bestnya bila tengok gambar baby. memang sedih lah bila berpisah. semoga Sizuka & baby sihat dilindungi Allah.

Sash said...

Bestnyaa! Tahniah. Moga selamat hingga melahirkan nnt. Kitaorang tak pegi lg jumpe doc, timing tak berapa nak kena pulak. Hihi. Mungkin lepas raya bru sambung.

BaTiK_PiNk said...

Seronoknya Yana..... doakan sentiasa kesihatan Dr A, agar dia dapat terus berjasa pada pasangan2 TTC macam kami semua ni....banyak pahalanya.....

Just Me. The Mrs said...

So happy for you. Take care of yourself and the little miracles!

nuriz iman said...

Take care Sizuka,,semoga mummy n babies sihat sejahtera dalam lindungan Allah selalu..ameen..

Bunga Lily said...

Hukm...same la kita...hehe...mase check up 28weeks br ni, prof kate kat ly. Kenape lame sgt nak beranak ni? Dia pon jemu gamaknye tgk ly tiap bulan dtg check up. Hehe.... ly kate, kalo bleh keluar cepat. Da lama da buat prof. Agaknye patient yg q nak jumpe dia berderet kot. Sian prof

Suwaibah YS said...

Twins?? Aallalalaa...sue plak rase excited.. semoga smuanya berjalan lancar sizuka..semoga selamat melahirkan dan babies membesar dgn shat.. amin....

sweet tooth said...

Tahniah yana...(i consider u dah grad from treatment) ;-) sure sedih kan...coz doc memang sgt memahami... InshaAllah, smg semua selamat...amin...

aNis LeMoN aBu said...

Awww

Comellah u, yana. Semoga u & twins sihat sejahtera sentiasa.

*rs smlm da komen. Kalau double, u delete je la ye*

Mrs Sweet said...

Ya Allah Maha Besar.. Sizuka dpt twins ye..? Terharunya rasa..berkat kesabaran dulu2 kan..
Seriously i'm hepy for u and hubby.. take care sizuka :-)

Syazni Shamsir said...

Alhamudulillah sizuka.....saya tumpang gembira...

nk tnya,baca post yg lps awak darah rendah...means TEKANAN DARAH RENDAH or HB RENDAH??...& brape bacaan darah rendah awak??....

cikji said...

akak, jaga diri ngn babies elok2 yer. Anugerah terindah. Insan terpilih je yang dapat merasai. Huwaa tacing lah pulok. sobsss

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea