Thursday, 15 May 2014

17 minggu sudaaa..

Posted by Sizuka at 9:36 am
Alhamdulillah.. hari ni usia kandungan dah genap 17 minggu.. Syukur Ya Allah.. Selama 17 minggu ni sudah 3 kali saya diduga dengan insiden bleeding.. Saya juga mengalami tekanan darah rendah yang membuatkan saya cepat letih dan kadang2 terasa mcm nak pitam...

Tapi saya rasa amat bersyukur kerana saya tak mengalami alahan, loya, mabuk dan sebagainya.. cuma masa mula2 disahkan pregnant, kadang kala saya ada mengalami kembang tekak bila melihat makanan yg x kena di mata dan tekak.. hehe...

Di usia 17 minggu ini, babies sudah semakin membesar dan bergerak aktif sewaktu doc tgh scan.. tp saya masih belum dapat rasa...

Semoga babies membesar dengan sihat dan kuat...

Saya juga mengharapkan dapat bersalin normal. Mudah-mudahan dengan izinNya..

14 comments:

BaTiK_PiNk said...

17 minggu = 4 bulan lebih..alhamdulillah! Semoga Yana selamat sehinga melahirkan....dugaan semasa mengandung, ada ganjarannya Allah SWT akan balas....

mag said...

mudah2an semuanya selamat ..inshallah
nikmati saat2 akan menjadi ibu:)

ieda jeff said...

Bestnya....bilalah nak mengecapi detik2 camtu gak...masih dgn doc A @ dah tukar check up kt lain?

Mizz L said...

Sizuka.. Ya Allah.. L happy kesihatan sizuka bertambah baik. Pasal darah rendah tu normal. Banyakkan rehat.. Jaga makan. L doakan kesihatan sizuka dan babies semuanya baik2 semua. Jaga diri k

nuriz iman said...

Alhamdulillah,.semoga mummy dan babies sihat2 sejahtera..ameen..take care sis!

Bunga Lily said...

Diam tak diam da 17minggu ye. Alhamdulillah...
17minggu memang kita tak rase lg. Kalo rase pon sikit2 je. Mcm geletek2. Bila da masuk 20minggu, automatik kita akan rase dia main2 dlm perut ke atas ke bawah dgn aktifnye. Selalu waktu malam terase sgt. Sbb kita tgh relax.
Semoga mummy n babies sihat sehingga melahirkan babies yg sihat2 dan selamat. Amin

Suwaibah YS said...

Alhamdulillah..semoga semuanya dipermudahkan :)

iya said...

Alhamdulillah...inshaaAllah semua bjalan lancar.bykkan berdoa pada Allah.xsabar nak tgk anak sizuka :)

ShaSa RosSa said...

ALHAMDULILLAH... takecare sizuka,..semoga dipermudahkan semuanya dan semoga babies dan ibunya sihatt.. amin...

Eikin said...

Alhamdulillah. Semoga semuanya baik² sahaja... amin...

sweet tooth said...

alhamdulillah...smg selamat sehingga dilahirkan... :-)

umi sufi said...

alhamdulillah...jaga diri..smg dipermudahkan...

Mrs Sweet said...

Alhamdulillah..hepynye sy rase..rindu nak pregnant blk...
Take care ye sizuka..smoga slmt hingga melahirkan nnt..

Pamela Hbl said...

syukur alhamdulillah.. aminn.

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea