Monday, 7 April 2014

7w, 9w dan naik kerja

Posted by Sizuka at 9:17 am
Harini saya nak rangkumkan 3 entry sekaligus.. kes penyakit malas yg masih belum sembuh.. hahaha...

11 Mac 2014

7w5d.. Alhamdulillah, heartbeat both babies dah makin kuat.. lega sgt2.. Hubby plak sibuk merakam gambar scan baby.. Doc pun dah pesan siap2 utk on kan kamera siap2.. haha...


24 Mac 2014

9w4d.. Heartbeat babies kuat. Alhamdulillah.. Size baby berkembang mengikut usia..1st baby ukurannya sebesar 9w1d, manakala 2nd baby sebesar 9w5d... yang 2nd baby ni besar 1 hari dari actual age.. Kali ni kami dapat bonus.. Masa scan, 2nd baby bergerak seolah2 terapung sambil tangan dan kaki terkuis-kuis.. Subhanallah.. Saya hampir menangis..dah bergegar2 badan menahan daripada menangis.. Malu sbb doc ada.. hihihi.. Suami pun sama.. bila tgk reaksi dia, lg la sy bertambah terharu..


31 Mac 2014 - 1st day naik kerja

Setelah MC selama 59 hari, maka sudah tiba masanya untuk saya kembali ke tempat kerja.. Macam lemau semacam je bila kena naik kerja sbb dah syok duk rumah, rilek2 bagai.. tp duk rumah pun mcm lemau gak..kesimpulannya mmg lemau... hahaha...


24 comments:

Saya Punye said...

alhamdulillah... tahniah! :)

Erin Reen said...

sizuka, bila buat IVF mmg dokter bagi MC 59 days ke?
anyway, happy to hear that ur babies in healthy condition. ;)

Sizuka said...

x semestinya erin... utk permulaan (ni gynea sy lah, gtnea lain x tahu), doc bg mc 24 hari bermula opu..

BaTiK_PiNk said...

Welcome back, Yana....jangan lupa update selalu progress babies.....teringin nak follow sampai ke due date melahirkan.... :)

durrothun-nasihah said...

Ada morning sickness x?papepn congrats

aNis LeMoN aBu said...

Kesimpulan yang terbaik. Ekekek.

Sizuka said...

alhamdulillah.. tq :)

Sizuka said...

inshaAllah yanie...:)

Sizuka said...

tq :)
setakat ni x de morning sickness. Alhamdulillah..

Sizuka said...

ekekeke... duk rumah lemau, naik keje pun lemau...

Kak Baby said...

Reaksi husband tu yg mahal tu kan sizuka? we just want them to be happy kan? sukenye dgr cite awk... terharuuu... (airmata dh kluar) moga terus sihat. wah power xde morning sickness ^_^

Sizuka said...

Yap kak baby.. Hubby teruja betul.. suka dia.. kita pun rasa nak nangis sbb tgk dia gembira..

sweet tooth said...

Alhamdulillah...smg semua berjalan dgn baik dan lancar... mmg lemau nk masuk keje bila dah coti lama... hehehe...

Suwaibah YS said...

wah, x terkata feeling tu ye bila nmpk ada baby dlm perut..beshnya.. huhu.. jaga diri elok2 tau, dah start kerja ni, jgn kerja berat2 :)

Mizz L said...

Alhamdulillah Sizuka semoga dipermudahkan semuanya L doakan. Jaga diri baik2. L tumpang happy. Lemau tu biase eheheh

ibu wannabe said...

priceless moment bila tgk baby tu gerak n husb excited..happy nyaa utk yana..take care tau..;)

Noli said...

Best nya...jaga kesihatan ea..

Mariposa Aimewitue said...

Bestnyaaaaa, tahniah! Doakan noly pun dapat merasa nanti ye...

Nadiah said...

Salam dear..tahniah..lama sgt x berblogging teruja jugak bile tgk u pregt with twin..Alhamdulillah..congrat yer..jaga diri..jaga mkn..bykkan rehat..jgn stress2..InsyaAllah semua selamat..semoga dipermudahkan segala urusan..saya doakan baby n ibu sehat sentiasa..;)

Lady Mira said...

Assalamualaikum.... i jarang tinggalkan komen kt sini rasanya... 1st of all... congratulations... alhamdulillah after all that u've gone through... Allah gave you twins. That extra care of your health since twin pregnancy is high risk pregnancy. Semoga mommy and babies sihat sentiasa :)

Atie Nash said...

Alhamdulillah. Tahniah yana...maaf lambat wish. Apa pun take care ye. very happy for you...terus dapat inspirasi utk terus berusaha hehe

Azura said...

salam. saya mencari entri ttg tanah aina, lepas tu terus baca blog u dan terjumpa tentang IVF. Syukur, tahniah ye! Saya pun sebenarnya hampir 2 tahun kahwin tp belum mengandung. Boleh tak sy add Sizuka di FB? Blh email sy ye, siti.norbaidurah@gmail.com

Tyra dan Zami (Tyrazami) said...
This comment has been removed by the author.
Tyra dan Zami (Tyrazami) said...

Salam Sizuka...
nak tny, u g keja drive atau husband hantar? Sy masih lagi dalam perancangan... tak tahu samaada lepas ET nanti nak pergi kerja drive sendri or husband hantar... Yang mana lebih baik ye?

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea