Thursday, 20 March 2014

Ujian dan dugaan

Posted by Sizuka at 4:54 pm

Masa sy 5w, sy telah bermalam di wad selama 4 hari 3 malam..

Ceritanya, masa ahad 23 Feb lepas, bangun je dari tido saya dapati kat pantyliner ade darah.. x sampai setengah drpd pantyliner tu..

Mmg sgt cuak ok.. huhu.. takut.. mcm nak nangis pun ada.. bgtau hubby cepat2..

Cepat2 msg doc dan doc suruh pergi ke bahagian kecemasan utk suntikan hormon dan kemasukan ke wad..

Keesokkan hari, darah ada lg dan keluar masa sy sdg tidur juga..  tp alhamdulillah lepas tu dah x de lg.. doc kata after 48 xde bleeding baru boleh keluar. Tu yg jd 4h3m tu.. huhu

Masa scan, doc dapati ovari kiri sy dah back to normal size tapi alhamdulillah ovari kanan masih lg besar dan aktif.. kantung dua2 masih jelas kelihatan.. tp baru ada yolk sac..

Keputusan ujian darah pula menunjukkan paras progesterone sy turun sikit.. drpd 397 kepada 367 (kalau x silap).. paras estradiol juga turun dr 8000 kepada 6000... risau x terkira time ni.. masa ni mmh berserah je pada takdir sbb dah lakukan sehabis baik utk menjaga kandungan.. ubat pun langsung x pernah miss dan hanya berehat di rumah..

Tp yg membuatkan kami lega ialah apabila beta HCG meningkat.. masa hari 1st masuk masuk wad bacaannya ialah 23000++ dan keesokkannya bacaan naik kepada 33000++.. Alhamdulillah syukur.. Hubby terus sujud syukur. Mmg berdebar2 tunggu keputusan ujian beta.. asik g tanya kat nurse jek time ni..

Ok.. Sambung.. :)

4 comments:

iya said...

take care ok.inshaaAllah semua akan baik2 sajeee :)

Syazni Shamsir said...

hi sizuka....

saya teruja baca story awak...take care ye....

nurussaadah said...

Take care sis..seronok bace cite sis..

hazlina azmi said...

dugaan yg lebih mematangkan kehidupan kita sebagai manusia kan.....jln2 blogwalking
jemput follow blog i ye
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea