Wednesday, 12 March 2014

Alhamdulillah Syukur!

Posted by Sizuka at 7:34 pm

11 Februari 2014

Genap 8 hari selepas embryo transfer (8dp5dt), saya diminta utk buat blood test iaitu Beta HCG...

Berdebar-debar sgt.. x tau nak cakap mcm mana perasaan ni.. Tetiba mcm x yakin dengan diri sendiri.. Tetiba rasa mcm semua good sign hilang.. Tetiba rasa mcm x nak g check.. Tapi apa2 pun mmg dah bertekad utk terima apa jua keputusan dan yakin dengan apa jua perancangan Allah..

Sampai je hospital terus amik no giliran.. then pi lab bawah amik darah dlm jam 9.00am.. After 2 jam akan dpt result.. Pastu g sarapan.. Kebetulan ada kawan pun appointment jugak haritu. Jadi kami lepak2 berempat..

Saya ngan husben asik berteka-teki jer sementara nak tunggu 2 jam tu.. Mmg berserah je.. Mmg berharap sgt tp dlm masa yg sama redha je ngan apa jua kemungkinan.. Siap ingatkan pembantu doc pasal blood test.. dan dia pun mmg dah sedia maklum dari awal sebenarnya..

Dalam 11.30am, masuk jumpa doc.. Rasa mcm pucat pun ade.. haha.. over ko!

Alhamdulillah saya disahkan hamil dengan beta hcg 142.. mungkin kembar! Subhanallah..

Then TVS.. alhamdulillah dinding rahim tebal iaitu 1.5cm dan kedua-dua ovary masih aktif. Doc kata bagus sbb ovary ni akan merembeskan hormon progesterone (klu x silap).. panjang pangkal rahim pulak dlm 4cm.. Masa ni kantung mmg x nampak lg.. dan masa ni mungkin kandungan baru dlm 3 minggu.. Minggu depannya jumpa doc lg dan doc ckp masa tu InshaAllah akan nampak kantung..

Masa doc bgtau ni mmg dah nak nangis dah.. sebak.. terharu.. terketar2 nak cakap.. Doc ucap tahniah.. dah lepas kuar dr bilik doc baru la menitis jua air mata ni.. tp still boleh cover.. haha.. :p

Sambung...

37 comments:

Siti Nahda Mohamed Idrus said...

Alhamdulillah......tahniah sizuka...TC.

Siti Nahda Mohamed Idrus said...

Doa2kan untuk kami juga yer...;)

Bunga Lily said...

Wow...cepatnye doktor suruh buat blood test...mase ly dlu kena tunggu sebulan after et. Itupun ly sendiri test urin. Alhamdulillah :) Congrats sizuka...syukur sgt. Jg diri baik2 ye...teruskan berehat dan tenangkan diri

aNis LeMoN aBu said...

Alhamdulillah. Tahniah sizuka. Jaga diri baik-baik ya.

sweet tooth said...

Alhamdulillah....Sizuka sgt beruntung dipilih Allah untuk berjaya dalam percubaan pertama...syukur...syukur... Take care of urself... jgn lupa update perkembangan tau :-) boleh jadi pembakar semangat utk i terus usaha...

BaTiK_PiNk said...

Tahniah Yana...hehe..walaupun dh tahu result...masih berdebar2 baca setiap entri backdated Yana..jaga babies baik2...weee...lepas ni dh boleh update sepanjang pregnancy journey plak...

Mrs Opi said...

alhamdulillah,,,,tahniah sizuka...akhirnye termakbul juga doa...take care ye :)

PutriesNoora said...

alhamdulillah ya Allah!syukur..jaga diri baik2 ye...nak nangis rasa...happy for you!:)

iya said...

Happy for u....Ya Allah Alhamdulillah.semoga sizuka and babies selamat sehingga bersalin.MasyaAllah.take care dear :)

Kak Baby said...

Salam... tahniah.. bestnye... take good care of urself yek...

umi sufi said...

Subhanallah Sizuka...tahniah!! me pun rasa nak menangis dgr..tumpang gembira sgt...jaga diri baik2 ye...hugss..

ShaSa RosSa said...

alhamdulillah...syukur Ya Allah.... happy sangat dengar berita ni,...takecare ye Sizuka,..doakan kami yang lain ye.. :)

CIK PUAN TIPAH said...

Alhamdullilah..tahniah.

:sour n sweet: said...

alhamdulillah...tahniah sizuka...sebak T__T
tumpang gembira sangat2...jaga diri & babies bebaik ye? tahniah2!!doakan sy gak lepas ni =)

nurussaadah said...

Alhamdulillah..tahniah kak..jg diri baik2 kak ;-)

Butterfly said...

Alhamdullilah..tahniah sizuka.. take care ;)

♥ Cherry ♥ said...

Tahniah sahabat.. happy for u :)

Jee Abdullah said...

alhamdulillah...tahniah sizuka!am soooo happy for u.take care :)

Hanim Salleh said...

Alhamdulillah.. twins palk tu. tak saba nak baca pasal kemunculan twins :D

Shawl Half Moon said...

Alhamdulilah...tiap2 ari baca n follow tulisan sis ni...

Noli said...

Alhamdulillah...tertunggu2 entry sizuka ni...tahniah..jaga kesihatan...syukur..doakan utk kami semua ea...

Zura Hasan said...

Alhamdulillah...meremang sy bace entry awk ni..ye la bg kite TTCians ni mmg yg tu lah khabar yg plg gembira,kan...yg bestnye tu dpt twins lak tu..berganda2 kegembiraan tu..jg diri elok2 tau..jg cara berjln, jg semua la...sy doakan agar sumenya akan selamat.in shaa Allah.. :)

Mizz L said...

Sizuka..Alhamdulilah. L happy sangat dengar berita ni.Jaga diri baik2.

Anna said...

Ya allah.......tahniah dear..saya yg baca ni pun macam nak nangis.....happy for u......take care tau....doakan kami juga tau.....:)

umie said...

MasyaAllah..tahniah sizuka! happy for u too..selamat bergelar ibu ye :)

Suwaibah YS said...

Sizuka, Alhamdulillah..tahniah... sebak plak rasenya.. huhu.. jaga diri tau..

Syazni Shamsir said...

Assalam sizuka....Alhamdulillah...tahniah...
sayae pulak rase nk nangis....take care tau...nnt update ye

Erin Reen said...

sizuka, congrats! mesti sgt happy kan. kalau erin pon confirm dah nagis2 dah tu. Subhanallah....ni hadiah birthday paling best kan. ;) doakan kami pula yeeee... ;)

qaseh johanna said...

syukur yang!! hadiah di usia 29.. well kita sebaya cuma nasib itu belum berpihak pd sy.. hope u happy n tc with this gorgeous delivery from Allah.. :)) hepi belated beday...

Nurul Asma' said...

alhamdulillah..moga rezeki tu kekal n sehat ye..aminn

Sizuka said...

Alhamdulillah.. terima kasih semua atas ucapan tahniah dan doa.. Allah SWT je yg dpt membalasnya.. Saya doakan kawan2 pun akan dpt merasai pengalaman seperti ini.. Amin..

Atie Nash said...

Tahniah kak yana...alhamdulillah...

Mrs Sweet said...

Alhamdulillah..syukur..dah lama sy tak buka blog..byk cerita yg ketinggalan..
papepun sy sgt hepy bila dpt tau kengkawan rmai yg dah preggy..alhamdulillah3..
btw, takziah utk yani sekeluarga di atas kehilangan insan tersayang..smoga allah cucuri rahmat ke atas roh arwah ibu yani..
stay strong dear

eyza said...

aLHAMDULILLAH.. TAHNIAH AWAK.. HEPI DENGAR BERITA NI.. TAKE CARE.. :)

aquagugurl said...

Alhamdulillah..tahniah..dah lama x masuk blog ni..tak tau upenya awak dah pegnen..Tahniah Tahniah :)

cinta masri said...

sizuka..first time saya comment dalam blog TTC..honestly..bila saya baca entry ni and about the babies heart beat-seriuosly air mata saya bercucuran..terharruuuuuu sangat..and at the same time menaikkan semangat saya untuk terus mencuba lagi...thanksss dear...semoga experience awak berjangkit kat saya pulak n TTC yg lain yg sedang terus berusaha tanpa putus asa..ameeeen

Sizuka said...

cinta masri.. sy sentiasa mendoakan rakan2 ttc juga berjaya dan sama2 menjadi ibu... yg penting sentiasa bersemangat dan jgn putus asa...

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea