Thursday, 23 January 2014

S8: TVS dan tarikh OPU

Posted by Sizuka at 9:11 am
Entry flash back lagi..

Selasa lepas (21.1.2014), ada appointment ngan doc lagi. Utk rekod, ni appointment pada CD9 dan S8...

Sampai2 je terus amik nombor dan turun ke tingkat bawah menuju ke lab untuk amik darah. Hubby punya untuk ujian Hep B dan HIV. Saya pula untuk ujian Hep B dan HIV juga tetapi ada tambahan lagi ujian yg lain iaitu Full Blood Cout (FBC) dan Liver Function Test (LFT). Result akan dapat pada appointment yang akan datang.

Tunggu punya tunggu, sampai sudah giliran saya.. Macam biasa, doc TVS terlebih dahulu.. Kali ni bukan 14 telur tapi lebih daripada 20!! Bila dah terlalu banyak, maka telur2 terpaksa la berebut sumber dan space dalam ovary.. Maka size yg terhasil rata2 adalah 10-11mm... Sepatutnya dah 16mm doc kata.. Jadi saya punya progress dah delay 3 hari.. Dinding rahim (endometrium lining) pulak Alhamdulilah dah 7.0mm...

So, rentetan daripada itu (cewaahhhh), doc terpaksa menambah dose ubat selama 3 hari lagi.. Redho je lah khennn.... hihihi... Harap2 la telur2 beri kerjasama yang baik.. Jangan burst ye sayang....

Oleh itu, tarikh OPU telah ditetapkan pada Isnin bersamaan dengan 27 Januari 2014..

16 comments:

mummy to be said...

smoga dipermudahkan and telur membesar dgn jayanya ..aamin =)

Puan K said...

semoga dipermudahkan urusan ye sis... Moga usaha kali ni berjaya hendakNya... jgn stress2 and keep positif... :)

Mrs Zamzuri said...

all the best babe! i nye next appt 30 ni. hehehe... check telur jgk...

iya said...

bile tgk ramai start treatment ni iya jadi tidak sabar jugeeeee.....best of luck sangatttttttttttt :)

sweet tooth said...

wah banyak nya telur! :-) All the best! Smg Allah permudahkan for next step...

zarith said...

all the best... saya doakan day OPU nanti telur dan cantik cantik saiznya..

Sizuka said...

Biase la, pcoser.. huhu...

Terima kasih ye kerana mendoakan.. Amin.. :)

Sizuka said...

Amin.. Mudah2an... :)

Sizuka said...

jom iya... hehe...

Sizuka said...

sy esok jumpa doc lg...

Sizuka said...

Amin.. tq K.. :)

Sizuka said...

Amin... tq mummy...

mag said...

alhamdulilah mudah2an step seterusnya juga berjln lancar ya..
ameeennn

Mizz L said...

Sizuka! xsabarnye kan..byknye telur..smga dipermudahkan dan rezeki tu sizuka k..!

nuriz iman said...

Tahniah!akak dulu folikel ada 17 tp yg ada telur 14,harap2 semua folikel sizuka menghasilkan telur!happy for u..

cujen lejen said...

waaa bestnya banyak telur..
all the best sis.

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea