Monday, 20 January 2014

S3: TVS

Posted by Sizuka at 8:22 am
Ni flashback punya entry.. haha..

Khamis 16 Januari 2014

Ini adalah pertama kali jumpa doktor tanpa ditemani oleh encik suami.. Kebetulan hubby agak sibuk..
Jadi nak x nak, terpaksa pergi sendiri...

Bertolak dari rumah lambat sikit. Sebab waktu pagi doc ada prosedure IVF.. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan. Walaupun dah berpuluh kali berulang alik ke hospital, tapi GPS still terpaksa on.. Sebab x yakin.. hahaha... Jalan pun x sesak..

Oleh kerana doc belum masuk dan nombor giliran pun sangat banyak, maka sy pergi makan dulu dan melawat rakan seangkatan.. Cewahhhh... Iaitu Shikin dan Kak Linda.. Alhamdulillah depa dah pun selamat semuanya... Berkenalan dan bersembang2...

Lepas tu saya ke klinik doc, sambil tunggu doc, jumpa lagi rakan baru, kak kayla dan blogger yanni bunny.. Wahhh memang sgt seronok.. Hari ni dapat jumpa ngan ramai orang.. Kebetulan mak cik hubby pun ada appointment hari ni...

Ok.. short cut terus la yer... Masuk je bilik doc, terus baring.. Buat TVS.. Alhamdulillah ade lebih kurang 7 biji telur di kedua-dua oavry.. Jumlah keseluruhan adalah lebih kurang 14.. Syukur.. Semoga semua telur adalah telur yg berisi.. Mudah-mudahan.. Amin.... Telur pun masih kecil2.. Maklumlah masih CD4 dan S3..

InshaAllah, esok ada lagi appointment ngan doc.. Esok saya CD9 dan S8... Doakan yer....

27 comments:

Mizz L said...

sizuka good luck..L lak yg excited huhu.. Byk telur2 tu.

ADILLA said...

amin... insyaAllah.. dila doakan berita yang indah-indah untuk awak.. :)

Bunga Lily said...

InshaAllah...
Semoga dipermudahkan perjalanan ivf nanti... amin

iya said...

good luckkkkkkkkkkkkk.semoga dipermudahkan.inshaaAllah dgn izinNya ade good news lagi :)

sweet tooth said...

sizuka jumpa kayla? if she is the kayla i know (duduk gombak) dia tu satu batch ngan saya masa di belajar di uni dulu :-)

BaTiK_PiNk said...

Wah...alhamdulillah.....Yana jumpa Yani Bunny ye? Yani buat treatment juga ye skrg...lama dah Yani senyap kat blog dia..nanti kirim salam kat dia ye kalau jumpa lagi...

Iza Rohaiza said...

gud lak...semoga dipermudahkan segala urusan...

mag said...

seronok nya jumpe kwn2 blog...knl yani gak..tp knl dlm blog dia je la..:D
bile nak jumpe saya?? saya tungu D3 baru jumpe doc hehee..esok gi jugak tp hubby je..dia nk bt ujian darah..

all the best yee...inshallah..mudah2an ada brite baik nnti :)

Sizuka said...

tq L.. Alhamdulillah..

Sizuka said...

Aminnn.. tq adila :)

Sizuka said...

Aminnn.. tq lily.. :)

Sizuka said...

tq iya... aminnn...

Sizuka said...

yap.. kayla.. rasenye mmg duk gombak..

Sizuka said...

yap jumpa yani bunny.. kebetulan je sebenarnya.. ape2 hal tunggu yani bunny update ye.. :)

Sizuka said...

aminn.. tq iza.. :)

Sizuka said...

kalau awak ade esok boleh la kita jumpa.. :)

nuriz iman said...

Wah..meriah nya..syok dpt jumpa geng2 sekapal ni..semoga telur2 membesar dengan jayanya Sizuka.Nanti boleh frozen yg extra tu..Amin..

Sizuka said...

aminn.. tq mama nuriz.. :)

Suwaibah YS said...

wah, blh plak jumpa geng2 lain.. hehehe... btw, semoga smuanya berjalan lancar nanti :)

Mrs Zamzuri said...

babe... email me ur ctc no.. nnt boleh wassap... iamqimie@gmail.com

Erin Reen said...

wahhh..ramai jugak blogger yang buat treatment dgn Dr Adillah yer.. seronok dpt jumpe kan. banyak tu telur awak sizuka.semoga berjaya!
p/s: mcm mane nak tau telur2 tu ade isi ke x?

Sizuka said...

tu la, semuanya x dirancang.. secara kebetulan je... tq doakan.. amin... :)

Sizuka said...

ok. boleh.. nnt sy emelkan...

Sizuka said...

Alhamdulillah ramai jugak.. jom erin.. tq tau doakan.. amin...

nnt selepas pick up, telur2 akan digredkan... x semua folikel mengandungi telur...

mag said...

ada tp kat ground floor je la..xpe..next visit okeh..hehe

Sizuka said...

Ok.. InshaAllah :)

Sash said...

Good luck awak! Ni semua team doc adilah lah ye. Ha ha :D

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea