Friday, 13 December 2013

First step to IVF/ICSI..

Posted by Sizuka at 8:59 am
Macam tak percaya..
Rupa-rupanya kami akan lalui jugak proses ini..
IVF/ICSI...

Inilah di antara usaha kami utk mendapat zuriat sendiri..
Selalu berdoa agar kami tidak perlu melalui proses ini, tapi apakan daya..
Mungkin Allah nak kami rasai pengalaman ini, pengalaman yang tak semua orang lalui...

Semoga Allah SWT permudahkan segala usaha dan urusan kami.

Bersediakah kami?
Insya-Allah..
Kami sudah bersedia...
Akan buat yang terbaik segalanya demi zuriat yang dinanti..
Kami sandarkan segala usaha, doa kami kami kepada Allah SWT..


P/s: Cerita mengenai appointment semalam adalah pada next entry.. Nak ingat balik kronology semalam.. hahaha... :p


33 comments:

pnsusu said...

Semoga dipermudahkan urusan..mana tau Allah Bagi rezeki twin nnt....amin:-)

BaTiK_PiNk said...

Yana, Yani pun selalu berdoa semoga tak perlu sampai peringkat mcm tu, tapi kita hanya mampu merancang kan? Allah SWT jua yang menentukan perjalanan usaha TTC kita...semoga Allah juga permudahkan segala usaha kita semua...Yani doakan untuk kita semua!

yannie bunny said...

Smlm sy ada kt sana jugak. Dlm pukul 11.15 dah setel jmpa doc adilah.

Kak Baby said...

xpela sizuka.. sizuka muda lagi, mudah2an kali ni berjaya. wpun ivf tp excited mesti lg lebih dr iui aritu kan? akak doa kan korg muda2 yg usaha gigih ni akan Allah bagi zuriat sendiri. akak ni melonjak2nye nk buat treatment.. tapi semua depends kat hubby.

Mizz L said...

sizuka..semoga rezeki kali ni. keep +ve

Atie Nash said...

Sizuka...all the best ya...semoga semuanya menjadi dan dipermudahkan

Iza Rohaiza said...

gud lak...moga ade rezeki dan dipermudahkan segala urusan..

sweet tooth said...

Kita insan terpilih sizuka ;-) good luck! semoga Allah permudahkan urusannya...dan diberikan rezeki utk menimang cahaya mata....amin....

aNis LeMoN aBu said...

alhamdulillah. best of luck, sizuka! kami doakan usaha u berjaya :)

nuriz iman said...

Semoga berjaya sis.doa banyak2,insha Allah dipermudahkan..Amin..

Noli said...

semoga dipermudahkan segalanya sizuka...nak tnya, if kita nak buat ivf tru dr adilah ni kan, xpe ke even kita xbuat treatment under dia?

Nadiah said...

Dear..semoga dipermudahkan segala urusan..InsyaAllah..mudah mudahan ada rezeki utk jd ibu n ayah..:)

Sizuka said...

Amin... tq pnsusu...

Sizuka said...

Amin.. tq yani..m

Sizuka said...

Sy sampai jam 11.20 gtu.. huhu.. dpt giliran last sekali..

Sizuka said...

Amin.. tq kak baby.. xde la muda lg kak.. dah nak masuk 3 series.. huhu

Sizuka said...

Amin.. tq L..

Sizuka said...

Amin. Tq atie..

Sizuka said...

Amin. Tq iza..

Sizuka said...

Amin.. tq sweet tooth..

Sizuka said...

Amin. Tq anis..

Sizuka said...

Amin.. tq nuriz..

Sizuka said...

Amin.. tq noli..

Kalau noli nak wat ivf under doc adilah, just buat appointment dulu..nnt doc adilah akan check dulu apa yg patut n dgr apa doc kata..

Sizuka said...

Amin.. tq nadiah..

ibu wannabe said...

insyaAllah Allah permudahkan niat yang baik..all the best yana..sy yg tumpang excited..

yannie bunny said...

Alaaa.. Miss sket je time nya. Hehe. Sy smp b4 pkul 8 amek no dah no 7. Ramai btol patient doc adilah kan? Btw, good luck my dear! :)

Sizuka said...

Amin.. tq ibuwannabe...

Sizuka said...

Amin.. tq yannie..

Jarang sgt x ramai org.. pernah 2x jek g sana x ramai org.. rasanya masa sy baru sampai tu, mesti awak tgh tunggu gikiran nak buat bayaran kan..

cahaya bulan said...

saya pun tgh tggu period sbb nak buat ivf..xsangka akan lalui proses ni tp in same time excited!

iya said...

semoga dipermudahkan yerrrrrrr.amin amin :)

Sizuka said...

X sangka kan.. kita insan terpilih..

Sizuka said...

Tq iya.. amin...

Bunga Lily said...

Mcm ly pon doa gitu...sblm nak jalani harungi icsi ni doa kot la bleh conceive normal...ternyata Allah Maha Pengatur lg Maha Mengetahui...inilah pengalaman berharga

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea