Tuesday, 10 December 2013

CD2

Posted by Sizuka at 10:05 am
Hari ni dah CD2..
Semalam datang period masa tgh tidur.. Nasib baik dah pakai pad siap2.. hehehe..

Plan cycle ni, nak call Ida, pembantu doc utk membuat satu temujanji sebelum IVF yang dijangka akan dilakukan pada bulan January 2014.. Mungkin esok lusa nak call.. Harap dipermudahkan..

Sekarang ni cycle dah makin panjang pulak.. Cycle lepas 38 hari.. Yang sebelum tu 39 hari (ni cycle masa buat IUI aritu)...

Nampaknya memang kena usaha jugak turunkan berat badan.. hehehe.. 
Adehhh... 

15 comments:

Dhia Suhana said...

salam perkenalan.sy nak tanya awk buat ivf kat mana. IUI first sy failed. Sy pn rasa kena turunkan berat badan.

iya said...

good luckkkk.iya pon tgh wait je dah miss P datang ni.huhu.semoga Allah permudahkan usaha kite semua :)

Atie Nash said...

Sizuka...aritu wat IUI buat claim tak? boleh claim kan kat tempat kerja kita ni?

Sizuka said...

Atie, boleh claim kalau buat di government sahaja. Haritu masa buat di lppkn, sy claim.. dah dapat dah pun.. Yg kali kedua ni buat kat swasta, jadi memang tak boleh claim..

Sizuka said...

Saya dah 2 kali failed IUI.. Rezeki belum sampai lagi..
IVF ni InsyaAllah akan buat di Hospital Pantai gak..

Sizuka said...

TQ iya.. InsyaAllah semoga Allah permudahkan segala usaha kita semua dan memperoleh zuriat..

sweet tooth said...

Sizuka, Doc Adilah x cuti ka bulan 12 ni? I pon nk jumpa dia tapi x call ida lagi... coz dengar2 dia coti sepanjang bulan 12 ni eh?

Sizuka said...

Biasanya doc adilah cuti lama bulan 12... tapi kali ni rasenye doc adilah x amik cuti bulan 12.. cuma 18hb ni je doc cuti..

BaTiK_PiNk said...

Yana, nak tanya skit...IUI boleh buat sampai berapa kali before doc advise proceed IVF? Yani appoint dgn klinik OnG jumaat ni, ingat nak tanya utk buat IUI awal tahun depan ni...

Sizuka said...

Selalu kat government, doc akan advised 3 kali dulu buat IUI.. Tapi kalau di swasta biasa ikut kita.. ada yg terus buat IVF, ada yg cuba 2-3x, ada jugak cuba 4-6x sebelum proceed ke IVF.. tapi biasanya doc akan suggest wat IVF selepas bbrapa kali cuba dan tengok pada keadaan dan situasi kita mcmana...

iya said...

iya teringat nak ask...if kite claim tu kan...mesti dalam tahun yang same ke ye?iya xbuat2 pon claim.huhu

Sizuka said...

elok claim buat cepat2.. mcm sy haritu lambat jugak.. dah 2 bulan barunak buat. nasib baik dapat.. hehe

'AsYiKiN MoHaMeD said...

rasanya dr adilah cuti start dari 18hb sampai hujung tahun....

Sizuka said...

Oh ye ke.. sy ingatkan 18hb jek.. kui3.. tq for info.. :)

nuriz iman said...

Semoga dipermudahkan urusan sis..Amin..

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea