Wednesday, 11 December 2013

Buat Appointment untuk IVF

Posted by Sizuka at 3:37 pm
Hari ni saya CD3..
Period pun dah tak banyak..

Tadi call Ida, pembantu doc.. Plan nak jumpa dalam 17hb.. Tup2 Ida suh datang esok jumpa doc.. Rupa2nya appointment utk IVF sama jugak mcm appointment lain2, kena datang masa hari kedua hingga lima period atau hari ke 13.. Tapi saya kena jumpa esok sbb pada CD13, doc dah cuti..

Saya ingatkan tak kisah bila2 sebab just nak check jek kan.. heheh.. Pepandai jer saya nih.. :p

So, appointment esok penting utk:

1. estimate tarikh period next cycle
2. nak memastikan tiada cyst or fibroid
3. ubat-ubatan yang perlu dibeli utk IVF
4. cara pemakanan yang sesuai
5. do n don't

Ya Allah, permudahkanlah urusan kami pada esok hari.. Risau sgt sekiranya ade menda2 dalam rahim ni.. Mintaklah dijauhkan... Sebelum ni mmg x da.. Just polyp je bersaiz 4mm.. Kalau ade, kemungkinan kene buat laparoscopy... Kalau dah laparoscopy, dah tentu IVF ditangguhkan.. Huhuhu....



PSSSSTTTT........

Sape kat sini pernah try double stemcell? Bagus tak utk kita yg sedang TTC ni?



15 comments:

nuriz iman said...

Good luck dear..semoga segala usaha sizuka dipermudahan Allah..Amin..

Sizuka said...

TQ nuriz.. Aminnn.. kirim salam kat baby dlm peyut k.. hik3...

Atie Nash said...

Hai sizuka...good luck for the ivf...jgn lupa share ye especially pemakanan yg sesuai dan do&don't tu... :)

Sizuka said...

Tq atie.. insyaAllah nnt sy akan kongsikan..

pnsusu said...

Moga dipermudahkan urusan....amin :-)

Mizz L said...

semoga dipermudahkan urusan sizuka. Bykkan rehat, jaga diri k.

Lady Mira said...

good luck dear

'AsYiKiN MoHaMeD said...

eh..17 dr dah start cuti ka? saya dapat appointment 17hb ni...huhu

Sizuka said...

Amin... tq pnsusu...

Sizuka said...

Amin.. tq L...

Sizuka said...

Tq mira..

Sizuka said...

18hb baru start cuti..

rAtu saLju™ said...

assalam sizuka!...

asyik baca tapi x komen. Nak tnya,nak cuba Qaseh x
? Sy TTC utk kali 2,cuba Qaseh. So far kwn saya makan botol ke 3 dan pregnant. :D sy baru botol ke 2.. Ape2hal.roger sy,kita share2

Muzai Samilan said...

salam kenal.. dr cuti sampai 1 jan.. baru nak set appmnt utk lap.. nampaknye bln 1 nantilah

Sizuka said...

wsalam.. salam kenal gak.. Doc cuti dari 18 disember hingga 5 januari..

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea