Tuesday, 12 November 2013

My Lemonade :)

Posted by Sizuka at 2:39 pm
Ni sebiji setengah lemon yg dicampurkan dalam 800 liter air..

X tau la berapa anggaran nisbah sebenar. Jadi saya hentam je.. hehe..

Ade yg letak sebiji utk seliter.
Ade yg letak 2 biji utk seliter.
Ade yg letak 2-3 potong lemon utk seliter.

17 comments:

BaTiK_PiNk said...

Mak aii, banyaknyer lemon dalam tu? Ini confirm lawas buang air besar ni...betul2 detoks ni Yana....heheh....Yani 1 liter letak 1/2 biji lemon, kadang2 recycle hirisan lemon tu....kalau air teamix 2 liter tu letak 1 biji, mmg belah petang cepat lawas....legaaaa je rasa perut! :)

Anne Anna said...

Bestkan air lemon nie....:)

Sizuka said...

Lawas ker? X rase pape pun yani. Seperti hari2 biasa jek.. huhu... normal ke ni?

Sy pun recycle gak 2-3 kali.. hehe..

Sizuka said...

Best! Lemon yg baru beli utk stock kali ni bau harum..

umi sufi said...

sizuka..sedap ke air lemon ni?
me pernah try buat gak,tp xleh telan la..
rs mcm loya n pas minum perut rasa kembung smcm jek..huhu

BaTiK_PiNk said...

Aiks..dah letak banyak ni pun Yana takde rasa lawas ke? Kepelikan tu....lain perut, lain rasa kot...Yani memang cepat lawas sejak2 amalkan air lemon ni.

Datang rajin, yani beli banyak2 stok lemon...datang penyakit lupa, tak perasan yg stok habis...recycle je la apa yg ade...huhuhu~

pnsusu said...

uishh lawas.. lawas banyak lemon mcm tu..su selalu buat 3 slices je..nnt nak try letak banyak la..nak rasa mcm mn if letak banyak2

Sizuka said...

ntah la yani, mcm bese jek.. wajib pd setiap pagi.. tu je.. haha...

bak kata mak, perut saya perut x sekolah..

tapi mmg betul pun.. perut saya jenis yg x sensitif.. tibai je ape2 pun.. jarang sgt nak meragam...

Sizuka said...

sedap kalau dpt yg jenis bau wangi.. make sure jgn letak gula.. tp biasa la, rasenye masam + pahit.. tp still boleh telan..

Sizuka said...

tp sy biase2 jek.. xde pulak lawas sampai 2-3 kali.. huhu.. normal ke sy ni?

BaTiK_PiNk said...

Pergh...bagus betul perut Yana....kalau Yani, sensitif skit kalau ada perubahan pemakanan....

me.liyana said...

sedapnye minum sejuk2...nyaman je tekak.. kalau pagi2 minum air lemon suam +pure honey...nyamnyam

Lydiana Jr said...

Sizuka L sehari ambil sebiji lemon..L guna separuh pagi dan tengah hari...recycle balik. Utk petang n malam L gune yg sebelah lagi tu hehe. Bagus utk detox lemon ni. L minum air 2-3 liter sehari tambah lemon tu. Bab lawas ni mcmbiasa sizuka, kdg2 ikut org jugak, ada yg trus lawas ada yg lama sikit bru rasa. Tp kire ok la tu. Bykkan makan serat.

Sizuka said...

sedap kan.. haha

Sizuka said...

perot sy ni degil agaknya.. haha.. adoii... sayur pun dah byk makan.. Lawas, tp x de la lawas sampai berkali2..

cikji said...

bila blogwalking ada jgk a few bloggers yg amalkan menda alah ni, mcm tingin jer nak buat jgk. lebih2 lg bab2 lawas tu.

Sizuka said...

Try la cik ji.. utk detox..

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea