Saturday, 12 October 2013

CD18: IUI.. Done!

Posted by Sizuka at 10:57 am

Alhamdulillah semalam pada cd18, saya dah selamat menjalani prosedure IUI pada jam 2.30 ptg.. So hari ni dah 2dpiui..

Hmmm... yg x bestnye saya ade keputihan. Semalam before prosedure, doc bersihkan terlebih dahulu dan ambil sample utk ujian..

Pastu, doc mula masukkan sperm.. oleh kerana semalam pundi kencing x bape nak penuh, maka doc guna alatan tambahan..

Proses IUI kejap jek.. dlm 10 minit gitu.. itupun sbb doc cuci dulu keputihan.. klu x mungkin dlm 5 minit je.. teruja bila nampak doc masukkan sperm.. sambil doc masukkan sperm, sambil tu scan dari atas perut juga dibuat.. pastu alat scan tu kene pegang sendiri.. merasa gak jd doc, pegang sendiri.. haha.. nampak dot2 warna putih masuk dan doc pun masukkan sedalam yg boleh..

Lepas tu, terus bangun.. dan doc pun bg penerangan pasal ubat2an yg perlu diambil.. start hari ni (2dpiui), saya kene amik ubat keputihan dulu selama 6 hari.. masukkan kat bawah tu.. lepas habis ubat, barulah start makan dupasthon dan insert utrogestan kat bawah tu jugak.. haha.. utrogestan ni saya dah beli dr cycle sebelum ni.. oleh kerana last cycle cancel iui, maka bolehlah digunakan utk cycle ini..

Kawan2, tolong doakan yer..

8 comments:

aNis LeMoN aBu said...

Sizuka, good luck! I doakan u! :)

puteri211079 said...

GL dear Sizuka,semoga ada rezeki untuk kita semua pada bln ini.Amenn....

nuriz iman said...

all the best Sizuka..Semoga diperkenankan Allah segala usaha dan doa Sizuka..baby dust to you..Amin..

sweet tooth said...

Ya Allah, berkati lah usaha Sizuka & Suaminya.... kurniakan mereka zuriat yg soleh & solehah...amin...

Shazrina said...

gud luck..semoga berjaya..baby dust to u!

Manja Lara said...

good luck..semoga rezeki utk awk kali ni insyaallah :)

Mrs Zamzuri said...

Semoga usaha awak berjaya! In Shaa Allah! Jgn melasak sgt...

Atie Nash said...

Alhamdulillah....semoga kali ni berjaya!

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea