Thursday, 10 October 2013

CD17: Ujian darah, IUI dan Ovidrel

Posted by Sizuka at 6:58 pm

Pagi td pergi jumpa doc.. Hari ni CD17.. Amik nombor, pastu g bawah amik darah utk ujian LH.. Dalam masa 2 jam dpt result.. Pastu g makan kat foodcourt hospital..

Dalam sejam lepas tu, nama dah kene panggil.. Doc tvs, ovary kiri dan kanan ade 4 telur bersaiz hampir sama 19-20mm.. tp 1 mcm x leh ambil kira di sebelah ovari kanan sebab shape x cantik.. Doc cakap kena wat IUI esok sbb pangkal rahim pun dah terbuka.. telur pun dah cukup besar..

Ketebalan dinding rahim juga baik iaitu 8.3mm.. Alhamdulillah cycle ni x yah amik ubat utk merangsang ketebalan dinding rahim..

Pastu tunggu lg dalam sejam sbb nak tunggu result ujian darah tu.. Alhamdulilah result ok dan boleh proceed IUI..

Pastu masuk balik bilik doc.. Doc tvs sekali lagi.. mungkin utk confirmkan balik keadaan rahim dan telur.. pastu doc suh amik injection Ovidrel utk matangkan telur.. terus g farmasi dan amik Ovidrel.. Naik atas balik, then nurse yg injectkan.. Hadoii perit sikit.. encik hubby lagi terror inject daku..

So sebelum balik tu, nurse terangkan serba sedikit pasal IUI esok.. Esok nnt encik hubby akan keluarkan askar2 beliau dalam kul 12 tghhari.. Selapas solat Jumaat, prosedure IUI akan dibuat dalam jam 2.30ptg..

Kawan2, tolong doakan utk kami yer.. Semoga IUI ini akan suksess dan dikurniakan zuriat yg soleh/solehah..

17 comments:

BaTiK_PiNk said...

InshaAllah, semoga semuanya berjalan lancar....tenangkan hati ye Yana, fikir positif....

'Aien Awien' Husaini said...

: Aminnnn... Moga dipermudahkan.. Saya silent reader blog awak...

mrsshaqkirin.blogspot.com

Sash said...

InsyaaAllah. Semoga selamat semuanya.

Erin Reen said...

Chaiyokk sizuka..! Semoga berjaya. ;)

Noli said...

moga dipermudahkan urusan esok kak...

Farhah said...

inshaallahhhh :) farhah doakan! :)

Manja Lara said...

gud luck sizuka. semoga dipermudahkan semuanya insyaallah

Atie Nash said...

sizuka....doa banyak2 tau....semoga dipermudahkan dan menjadi. Amin

Sizuka said...

Aminnn.. terima kasih semua.. semoga Allah makbulkan..

Kak Baby said...

insyAllah Jumaat penuh barokah! kami seme doakan sizuka! positifkan fikiranmu to the highest level moga Allah permudahkan segalanya hari ini ye ^__^ bayang2 kan wajah comel baby2mu itu okeh? toink toink

Jee Abdullah said...

Sizuka...sy pon ade appointment smlm. tapi tak kenal sizuka mana satu. kalau x bleh la bertegur sapa. smlm sy br CD12, telur paling besar pon 10mm je. sedih je tgk. apa2 pon sy doakan sizuka dapat rezeki kali ini. insya Allah :)

Sizuka said...

Jee, smlm dpt no bape? Sy no 7..

Sizuka said...

Terima kasih.. semoga Allah makbulkan doa kawan2 semua.. ameennn....

Jee Abdullah said...

sy no.4 smlm.cer describe sket pakai bj apa smlm kot2 ade ternampak ms tengah tggu tu :)

ibu wannabe said...

berkat hari jumaat ni didoakan iui awk berjaya inshaAllah...

Sizuka said...

Semalam pakai baju kurung warna perang oren.. dan tudung warna sedondon..

sweet tooth said...

Berkat sayyidul ayyam, Semoga berjaya... Amin...

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea