Tuesday, 24 September 2013

Makanan tambahan @ Supplement

Posted by Sizuka at 8:35 am

Tgk Yani Seindah Mimpiku update pasal supplement, saya pun terasa macam nak share nak kawan2 lain.. Tahun lepas pernah share.. Tapi kini ape yg dimakan dah x sama...

Untuk saya, saya amalkan:
1. Asid Folic (Appeton)
2. Multivitamin and Minerals (Blackmores)
3. Surbex Zinc (Abbot)
4. TF 4Life Plus Advanced - dah mkn 2 botol. Tgh fikir nak restock atau tidak
5. TF 4Life Bellie Vie
6. Shatavari (Himalaya)
7. Susu kambing (Nubian/HiGoat)
8. Habbatussauda (Baraka/Minsyam) - on-off
9. Pati delima (Gulsan) - on-off (dah lama tinggal :p )
10. GLA (Shaklee) - baru beli, belum mkn

Untuk suami pulak:
1. Surbex Zinc (Abbot)
2. Kapikachu (Himalaya)
3. Gokshura (Himalaya)
4. Vitamin C (Nutrilife)
5. Vitamin E (Hovid)
6. Fish Oil (Naturelle)

Nanti kalau rajin, saya akan kingsikan sedikit sebanyak kebaikan supplements di atas.. Walaupun bukan semua, InshaAllah 1-2 perkongsian supplements pasti ada :)

** Yang sy punya nampak mcm banyak, tp ade yg sy mkn dari cd1 - cd15.. Ade yg makan hari-hari...

17 comments:

Nana Aris said...

salam dear..

semoga berhasil segala usaha u.

saya ada buat promo ESP Shaklee..do visit my blog ye

http://ainasuraya.blogspot.com/2013/09/promo-shaklee-esp.html

~LeeyanaRadhi~ said...

Gud luck Sizuka.. =)

Chaiyok!

hanidatul shatira said...

BANYAKKKKNYE MAKAN...heheheh.....hani x rajin le...stakat ni yang bertahan VCO catalyst je..lelain sume...ntah kemane la bnda2 tu..hehehehe...smoga usaha berhasil

aquagugurl said...

banyaknye dear..saya so far baru nak start amalkan balik Pati Delima Gulsan tu.GLA Shaklee baru je order dengan member opis..smoga saya bertahan dengan supplement/makanan tambahan yg 2 ni..hehe

Sizuka said...

Tq leeyana :)

Sizuka said...

Nampak je byk.. ade yg mkn hari2.. ade yg makan sampai waktu subur je.. ade yg on-off. Hehe

Sizuka said...

Sedikit atau byk yg penting kita ikhtiar. . Harap2 sy x hangat2 t*** ayam.. haha.. Semoga usaha kita diberkati Allah SWT.. InshaAllah..

Mrs Sweet said...

Salam...

semoga membuahkan hasil..In Shaa Allah, yg penting dah usaha :-)

Sizuka said...

InsyaAllah. . Tq mrs sweet :)

nuriz iman said...

Semoga suplemen2 ni serasi dengan Sizuka dan berjaya conceive nanti..Amin..

BaTiK_PiNk said...

Yana...thanks sebab banyak beri tips dan ajar supplemen yang baik untuk kita yang sedang berTTC ni....semoga Allah balas budi baik Yana; tak di dunia, di akhirat amin...

aquagugurl said...

Betul tu dear..hope saya pun x hangat2 t*** ayam jugak..haha..

Apapun moga2 usaha kita ni membuahkan hasil..Aamiin..

Erin Reen said...

salam perkenalan..
byk nye supplement sizuka. semoga berjaya. sama2la kite TTC yer. :)
feel free to visit my blog. erinreen105@blogspot.com

Sizuka said...

ameennn.. tq nuriz... :)

Sizuka said...

Ameennn.. :)

Sizuka said...

it's ok yani.. sama2 kita share ilmu.. :)

Sizuka said...

tq erin.. selamat berkenalan jugak :)

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea