Thursday, 19 September 2013

CD30: Cik P dah nak datang kah?

Posted by Sizuka at 10:42 am

Hari ni dah CD30.. hmmm... dah rase "x best"... huhuhu... Cik P tolonglah jgn datang selama 9 bulan pleaseeee...

Start pagi ni mmg dah rasa macam bulan2 sebelum ni.. dah rasa cramp2 kat area ari2.. dah sakit2 pinggang..

Bulan ni hubby x sihat.. IUI pun cancel... dan aktiviti bersama pun kurang.. TETAPI, pagi sebelum ovulation tu sempat bersama sekali.. Alhamdulillah... doc pun kata GOOD.. hehehe...

Saya ovulated cycle ni pada CD18.. Masa tu hari Jumaat.. 10 minit sebelum balik kerja, saya ke toilet dan saya dapati banyak EW keluar... X sempat nak inject hormon utk matangkan telur.. dia dah matang sendiri.. tapi hari Sabtu malam tu saya suh je suami injectkan sambil berharap x semua yg ovulated.. tapi masa TVS hari Isnin, ternyata semua dah ovulated.. Tapi ada 1 telur baru saiz 16mm.. (Ada cerita di entry2 sebelum ni).. boleh klik SINI...

Ok sambung balik... Selepas tu doc suh bersama lg (sbb ade sebiji yg saiz 16mm tu), tp x sempat sbb hubby demam teruk akibat jangkitan bakteria dalam darah dari sebelum tarikh yg sepatutnya IUI tu lg..

So skrg, hanya berserah padaNya... kalau cik P betul2 akan menjelmakan diri, maka saya pun kenalah redha.. Next cycle still boleh mencuba.. lebih2 lg awal bulan depan nak jalan2 ke borneo... boleh la mencuba di sana.. haha.. Gatai!

4 comments:

BaTiK_PiNk said...

Chaiyok Yana...mana tau usaha di tempat baru/melancong menjadi kali ni..inshaAllah!

Noli said...

usaha tangga kejayaan !!! ^^

Farhah said...

kamon! hehehe.

Jee Abdullah said...

don't lose hope my dear!chaiyok!!!

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea