Friday, 27 September 2013

Appointment IUI dan demam

Posted by Sizuka at 5:17 pm

Semalam masa cd3, kami ke hospital pantai.. ramai sgt2 yg nak jumpa doc.. kami sampai jam 10.30am, dpt jumpa doc jam 2.10 ptg... berjanggut tunggu...

Dapat result anti mullerian... hmm..agak tinggi.. high ovarian reserve.. kalau nak ikut bacaan normal ialah diantara 5 hingga 20.. saya punya 25.5... Agak berisiko utk dpt OHSS..

Dan dengan result itu, doc suh saya makan clomid 100mg × 5 hari bermula cd4 hingga cd8.. mungkin ada kaitan di antara result anti mullerian vs bila waktu nak start makan ubat.. Cd14 nnt akan kembali berjumpa doc..

Suami pulak, doc still risau dengan kesihatan dia.. sebab suami baru je baik dari demam.. demam yg agak lama dalam seminggu dan masa jumpa doc pun suami cerry berry dah 2 hari.. doc prescribed antibiotik utk suami makan selama seminggu.

On the way balik rumah, saya dah rasa x sedap badan.. kepala rase sakit.. sampai rumah je terus demam.. suhu x menentu, 38.8, 39.6, 37.8, 40.0...

Td suami bawak g klinik.. rupa2nya saya kena tonsilitis.. dpt 4 jenis ubat.. dapat MC jugak utk hari ni..

Banyak sungguh dugaan kami sejak akhir2 ni berkaitan kesihatan..

Redha.

10 comments:

Pamela Hbl said...

dugaan betul.. semoga sizuka & suami cepat sembuh.

Sizuka said...

Tq kak pamela :)

Atie Nash said...

Alahai kesiannya dear. jaga kesihatan baik2 ya. eat more vegetables and drink a lot of water kay

pnsusu said...

Moga cepat sembuh ysa...moga dipermudahkan urusan.....amin

nuriz iman said...

Tak apa Sizuka,kalau dah tertulis ada rezeki Sizuka untuk cycle kali ini, Insha Allah dipermudahkan Allah..Amin..jgn stress2 tau..eppy2 je..

iwannabeumie said...

sizuka be strong ya..pasti ada hikmah tersembunyi yg Allah saja yang tahu kan..semoga Allah permudahkan urusan sizuka dan kita semua ni insyaAllah..tk cre ok :-)

Shazrina said...

kalau kena tonsil mmg demam menentu..saya ni pun de masalah tonsil, badan pun jadi lemau je. pe pun, semoga sizuka and suami cepat sembuh ye. amin!

ShaSa RosSa said...

semoga sizuka dan suami cepat sembuh ye..amin..

Sizuka said...

terima kasih semua atas doa,, :)

Erin Reen said...

semoga sizuka cepat sembuh yer..selamat berusaha.. :)

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea