Tuesday, 20 August 2013

Aidilfitri kami :)

Posted by Sizuka at 11:13 am

Alhamdulillah hari ni kita dah menyambut 13 Syawal 1434..

Rasenye masih belum terlambat lagi utk memohon ampun maaf andai selama ni penulisan saya ada yg membuatkan readers kecil hati dan sebagainya..

Tahun ni merupakan kali keempat kami beraya sebagai suami isteri wlupun baru kawen selama 3 tahun 2 bulan... Kami nikah 2010.. Raya pertama pada ogos/sept 2010.. pastu ogos 2011.. ogos 2012 dan yg terbaru ogos 2013... haha..

Tahun ni giliran kami beraya di rumah parents hubby di Johor.. Raya kedua petang pulak kami gerak balik ke kedah pulak.. Tema kami pada raya kali ini ialah kelabu...

Alhamdulillah.. raya kali ni xde satu pun soalan berkaitan anak... Namun begitu, awal2 lagi saya dah titipkan dalam hati, aidilfitri adalah hari untuk diraikan, utk bergembira bersama keluarga, sanak saudara dan sahabat handai.. Jadi kalau org tanye soalan anak, sy dah ingatkan diri sendiri tolong jgn sedih, sentap dan sebagainya.. jawab je elok2... :)

Untuk aidilfitri ini, saya dengan hovernye menempah 6 psg baju... Masa shopping2 di Jalan TAR dan di bazaar baju raya, hubby belikan 2 psg baju lg termasuk sehelai peplum idaman hati dan tudung 2 pasang.. jadi jumlahnya baju adalah 8.. tudung pun melambak... 7 helai ado kot.. ambik ko... hahah.. tapi kan sebenarnya baju2 tu semua nak wat g keja... 2 in 1... Raya dan kerja.. Org jarang wat baju gini ler.. Setahun sekali.. hehehe..

Ok lah.. byk lg nak share sebenarnya.. tp kang terlebih panjang.. org pun meluat.. hahaha...

** p/s: jemputlah dtg ke rumah :)

12 comments:

LiN said...

slamat hari raya! ;) wahhh byknye smpai 6 psg...hehe...tp takpela leh pakai wat g keje kan? :) umah ada wat open hse ke?kalo ada, nak serbu!(tak malu)ahaha..

Sizuka said...

x buat pun open house.. kalau ade org nak dtg beraye baru masak... hihi

Mamanurin said...

amboiiiu acik yana ni!!!byknya baju raya hehehe

Sizuka said...

Koh3.. banyak kan? Hover gittew.. alang2 tu boleh buat utk g keje... 2 in 1..

iwannabeumie said...

wow sizuka..borong habis namanya ni..hehe :-)..xpe kira bertambah koleksi ni..

Sizuka said...

Borong biase2 je.. buat g keje... sbb x selalu wat baju.. hehe

sweet tooth said...

hahahha...sama la ngan i...tahun ni mmg over beraya siap nak ber'shwal2' lagik...kuikuikui...

BaTiK_PiNk said...

Humang ai, banyaknyer baju raya.....Yani ada 2 helai baju raya je, 1 lagi jubah yang kakak Yani hadiahkan pada Yani FOC....huhuhu! Bak meh peta rumah......nak dtg 1 bas dari Melaka...huhuh!

aquagugurl said...

Haha..sma dgn saya gak..3@4 pasang baju raya..tpi x leh buat baju keja sbb blouse n skirt..utk gi jenjalan boley ar..paham2 le keje gomen, pakaian rasmi harussss baju kurung..klu bergaya lain sikit confirm jdik perhatian..hehe..

Sizuka said...

Sy upah semua baju kurung n kurung moden.. keje gomen gak.. haha..cuma 1 je ade baju peplum hubby beli..

Sizuka said...

Haha... 2 in 1.. baju raya cum baju kerja... saja wat banyak yani sebab hari2 pakai g keja..

yani betul ke nak dtg? Meh emel I.. @ sweetbaby.cutebaby@gmail.com

Sizuka said...

Kannn... sy pun pelik apesal la tahun over sgt... heheh.. sy pulak tgh meroyan ngan tudung nur kasih, de salma, jahan's, ses pesona...

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea