Sunday, 28 July 2013

Ramadhan dengan family..

Posted by Sizuka at 6:45 am

Seronok sangat bila dapat bersama dengan family di bulan Ramadhan kan.. Kami sampai rumah mak (mak saya), hari jumaat jam 2.00 pagi.. Bertolak hari khamis jam 5.15 ptg.. Kami berbuka ala kadar saja dlm kereta sebelum berhenti makan di hentian simpang pulai yg ade mydin tu pada jam 9.00 mlm.. Sebelum tu kami dah pi bazaar n beli makanan siap2..

Habis makan, saja gatai pi Mydin di situ.. Dalam hati kalau stok susu kambing nubian bagus nih.. hehe.. Alhamdulillah mmg dah rezeki agaknya, dapatlah sambar 4 botol saja sebagai bekalan di rumah mak.. Saja nak minum yg fresh wlipun dlm handbag mmg dah standby hi-goat.. Dah lama x minum yg nubian punya.. Ngada-ngada kan... hihi...

So hari dah ahad, petang ni kami terpaksa balik semula.. huhu... x dapat nak tunggu sampai waktu berbuka hari ni.. bertolak petang dalam jam 4.00 ptg dan anggaran tiba dlm jam 11.00 mlm nnt.. Doakan kami ye... :)

Wlupun sekejap je balik, dapatlah jugak kami bersahur 3 kali dan berbuka 2 kali bersama mak abah n adik2... Alhamdulillah.. Gembiranya Allah saja yg tahu...

Terharu jugak, abah sanggup cari merata ke hulu ke hilir mencari kaki ayam demi menunaikan hasrat saya yg teringin nak makan kerabu kaki ayam.. Alhamdulillah dpt mkn puas2.. hehe... Dan setiap kali balik, abah mmg x pernah gagal bawak balik keladi dari kampung.. Sebab anaknye ni mmg gila sayur keladi.. Dan terima kasih mak sebab masakkan makanan yg best2 utk anak menantu.. Kakak sayang mak dan abah sampai bila2...

Ok lah yer.. hehe... bye..

0 comments:

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea