Friday, 12 July 2013

Masak utk berbuka..

Posted by Sizuka at 8:57 am
Utk Ramadhan kali ini, saya memilih dan berazam untuk memasak sendiri di rumah.. Walaupun sampai rumah dalam pukul 6, saya akan masak jugak laju-laju.. Sampai rumah, letak handbag, terus menuju ke dapur.. xde rehat2.. haha.. Alhamdulillah sempat siapkan juadah sebelum waktu berbuka..
Tapi kalau x larat or x sempat, pastinya bazaar ramadhan pilihan kami.. koh3.. Sekali sekali mungkin berbuka di luar..
Untuk iftar hari pertama, saya masak nasi bersama-sama dengan ikan keli balado n sayur pak choy sos tiram. Puding karamel bakar pun ade, tp dah buat siap2 mlm sebelum tu lg.. Iftar kedua pula saya masak butter chicken rice.. Utk hari ni iaitu hari ketiga, cadangnye nak wat kuew teow udang je..
Harapnye kerajinan ini akan kekal.. hehehe..

My Butter Chicken Rice.. Iftar #2


5 comments:

Kak Baby said...

salam sizuka.. wah2.. rajinnya.. good2.. suami sygg... (menyelerakannya nasik ayam tuuu nampakk - peminat nasik ayam sedap hehe)

Sizuka said...

kak baby, apa lagi, masak lah nasik ayam for berbuka nnt.. hihi

sweet tooth said...

wah...rajinnya masak! Dah 3 hari posa ni, i sempat masak 1st day je. smalam n ari nih, hubby keje malam, so dok sorang malas nk masak. heheheh... sedap nampak gambar tu!

Sizuka said...

Alhamdulillah azam mmg nak masak semaksimum yg boleh sepangjang ramadhan ini.. hehe.. tulah sweet tooth, kalau sorang rasenye mcm x berbaloi sgt kan nak masak...

Farhah said...

wahhhh sedappp tuh tgk gambar time2 pose mcm nih! huhuhu~semoga konsisten yepp sizuka!

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea