Thursday, 18 July 2013

CD2 dan perancangan IUI kedua

Posted by Sizuka at 8:38 am
Assalamualaikum wbt

Hari ni dah CD2.. Semalam period hadir di kala waktu menjengah ke jam 7.00 petang.. huhu... lg 27 minit sebelum waktu berbuka puasa...

Jadi last period cycle saya adalah sebanyak 33 hari.. Alhamdulillah.. Bulan sebelum tu adalah 30 hari...

Secara automatiknya, harapan pun dah musnah.. hihi.. Dan cycle ini akan usaha semula seperti cycle2 sebelum ni..

Berbalik pada tajuk entry, bila dibuat perhitungan, kemungkinan period saya yg akan datang akan jatuh pada 20 Ogos.. Dan pada masa itu. saya akan membuat temujanji utk IUI.. Dan tarikh IUI mungkin akan jatuh pada minggu pertama September.. Alaaaa macam lama jek lagi kan... X sabar sungguh diriku ini...

Semoga IUI kedua ini akan berhasil.. Dan semoga rawatan dari Dr Adilah akan serasi dengan diri saya dan dengan izinNya jua.. Ini IUI pertama dgn beliau.. IUI pertama dulu di LPPKN..

K lah, selamat berpuasa kawan-kawan   :)

11 comments:

sweet tooth said...

InshaAllah, dipermudahkan Nya...Berkat doa di bulan Ramadhan ni :-)

Sizuka said...

InsyaAllah.. Aminn... tq sweet tooth

iwannabeumie said...

alahai..27min je lg kan sizuka..biiznillah, ujiann..takpe2..mudah2an Allah permudahkan usaha untuk memiliki zuriat..mana tahu belum sempat IUI lg Allah dah nak beri..rezeki bulan ramadhan ke..sama2 lah kita ikhtiar mana yg mampu..doa terbaik buat sizuka :-)

Carmello said...

Insyaallah sizuka.. Semoga dipermudahkan semuanya yer..

Noli said...

moga dipermudahkan iui nanti ...^^ xpuasa la ni...hehe

Shazrina said...

insyaallah..semoga iui kali ke2 ni akan berhasil..amin!

BaTiK_PiNk said...

Alahai, Sizuka....Yani juga yang tak period-period lagi ni, hari ni dah masuk CD33, breast pain dari CD26 tu (range dari sakit ngilu sampai dah kurang sakit), masih belum period. Selalu kalau period, 2 minggu lepas breast pain, so maybe 24hb ni tarikh jangkaan....ade lagi seminggu! nak buat ujian UPT mcm x de semangat je.

aNis LeMoN aBu said...

berusaha, sizuka! Doa banyak-banyak mengambil berkat bulan Ramadhan ni :)

BaTiK_PiNk said...

Updated: Pagi tadi buat UPT test, negatif....hati ni dah berbelah bagi nak makan ubat duphaston ke tak. dah masuk CD34 dah ni. :(

Sizuka said...

Makan je yani.. kalau dr adilah die x galakkan biarkan x period lama2.. lgpun dupasthon kan dwifungsi.. utk kuatkan rahim if pregnant.. klu x pregnant utk turunkan darah period..

tp mungkin yani nak period turun naturally.. mungkin yani boleh tunggu dan lihat dalam seminggu lg ke?

Sizuka said...

Kawan2, terima kasih atas doa kalian.. Semoga Allah makbulkan.. Aminn.. dan semiga Allah permudahkan dan berkati usaha kita semua..

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea