Sunday, 30 June 2013

Sibuk...

Posted by Sizuka at 12:48 pm 2 comments

Hai... lama betul x update blog.. sibuk sgt2.. alasan kan.. haha..

Sejak akhir2 ni asik kene outstation je.. 11-13 Jun aritu ade kursus di Melaka.. Pastu 24-27 Jun pilak ade bengkel di Port Dickson dan 2-5 Julai depan pulak ade monitoring Alor Setar..

Kesian kat cik abang asik kene tinggal je. Nak ikut x boleh sebab kerja kan..

Hari ni dah cd17.. Harap2 ade miracle bulan ni.. Aminnn... Usaha tetap usaha jugak walaupun asik kene outstation jek.. hehehe..

Wednesday, 19 June 2013

CD6 dan tangguh IUI..

Posted by Sizuka at 4:48 pm 9 comments
Harini dah CD6.. Last flow pada CD4.. Now cuma spotting je.. Kali ni bila cik P datang, saya sangat terkejut.. Sebabnya cycle sy tetiba jd singkat or normal... x tau nak cakap yg mana satu sbb sebelum ni cycle sy panjang.. Untuk 2013, paling lama kitaran saya adalah 49 hari.. Ya, 49 hari aka CD49 iaitu 1st period utk 2013.. Lepas tu CD47 dan CD40.. Sebab itu saya sgt terkejut bila period.. (Banyak sgt sebab.. hehe).. Kesimpulannya last cycle cuma 30 hari.. Simptom cramp di sekeling ari2 dan pinggang pun xde.. Cuma breast je rasa sakit... Tu je.. Memula dah feeling2 pregnant sbb breast sakit.. Hahahaha...

Tentang IUI pulak, pada mulanya kami mmg nak buat pada cycle ni.. Tapi sebelum tu macam ragu-ragu, takut x sempat nak buat before puasa sbb susah nak jangka bila period nak datang...Takut if masa TVS dan procedure nnt jatuh pada hari berpuasa.. Tapi Alhamdulillah, period saya dtg cepat/normal macam yg sepatutnya.. Bila dikira-kira balik, IUI ni dah memang ngam2 timing nya...

Tapi apa yang x bestnya, next week 24-27 June, saya kene menghadiri bengkel... Goshhhhhhh...... Spoil....

24-27 June tu saya akan berada pada CD11 hingga CD14.. Maksudnya time tu kompem doc nak TVS daku untuk check telor... Camner nak check telor kalau daku sedang berbengkel kan?

Kecewa jugak kan... Tapi tak apalah, mungkin ALLAH SWT dah rancangkan sesuatu yang lebih baik untuk kami...

So, next plan IUI kami adalah pada cycle bulan Ogos ni.. Lepas raya....Hopefully semuanya berjalan dengan lancar.. Amin..


Bye~

Tuesday, 18 June 2013

Xde stocks..

Posted by Sizuka at 10:42 pm 2 comments

Baru td lepas maghrib ke alamanda.. hasrat di hati nak ke aeon big..mencari susu kambing kegemaranku.. namun hampa..sudah kehabisan stocks.. tp x kisah lah, hi-goat kan ade.. hehe :) 

Mungkin ade hikmahnya, beli byk2 pun wat apa sbb sabtu ahad ni blk kampung.. pastu sambung isnin hingga khamis akan ke langkawi utk menghadiri bengkel.. Lebih mudah jika bawa susu kambing dlm bentuk sachet..  :)

Monday, 17 June 2013

Janda Baik & Man of Steel

Posted by Sizuka at 3:46 pm 2 comments
Assalamualaikum...

Aduhai.. awatlah saya ni makin malas nak hupdate belog! Padahal banyak cerita yang nak dikongsikan bersama-sama...

Hujung minggu adalah waktu untuk kami meluangkan waktu bersama-sama...  Waktu untuk melekat sepanjang hari.. hahaha.. Hari2 biasa mmg dah bersama-sama kan, tp hujung minggu biasanya lebih lagi..

Hujung minggu baru-baru ni kami ke kawasan perkelahan di Janda Baik.. Tido semalam di situ.. Sebenarnye ni perancangan last minute.. Kami join family belah suami.. Semua sekali kami sewa 4 chalet.. Malam tu kami wat BBQ.. Ade ayam, ikan, daging kambing, jagung, buah2an, kerabu mangga dll.. byk kan.. haha.

Esoknya siap masak nasi lemak n lempeng... Yang lain tu biasa lah, mandi je kojenye... Saya x join, sebab bendera merah baru je di naikkan.. hehe.. Tapi x de la rasa ralat sebab baru je 2 minggu lepas balik dari Tanah Aina Farrah Soraya.. Oh ye, saya sebenarnye berhutang 1 entry tentang Tanah Aina ni.. Later, saya akan wat entry khas untuk ini ya! hehe...

Lepas check out, kami balik.. Ikut jalan lama.. Singgah di Viva Home, Cheras.. Destinasi feveret kami untuk tengok wayang.. Kat sini x ramai sgt.. Memang confirm dapat tiket... haha.. Kami tengok citer Man of Steel... Sangat best.. Sangat recommended la senang citer.. Hero die pun hensem.. Koh3..

Ok.. Bye~

Wednesday, 12 June 2013

Wordless Wednesday.. Ala tomey tomey..!

Posted by Sizuka at 11:46 pm 3 comments

Monday, 10 June 2013

Volcano Shabu Shabu

Posted by Sizuka at 10:37 am 8 comments
Assalamualaikum semua..

Alhamdulillah kami telah menyambut 3rd Anniversary kami pada 4 June yg lepas.. (Boleh klik SINI... untuk baca  :)

 Malam tu kami pergi ke Volcano Shabu Shabu untuk meraikan hari istimewa kami.. Restoran ni letaknya di Cyberjaya dan merupakan restoran steamboat ala Jepun..



Masa kami sampai, ramai jugak orang.. Tapi servis boleh dikatakan cepat juga.. Kami ambil set utk 2 orang.. Daripada 4 pilihan, kami amik set beef and lamb.. dan untuk sup juga boleh membuat 2 pilihan daripada 6 jenis sup yang ada.. Sos juga byk pilihan.. Rasanya ade la dekat 10 jenis sos.. Anda pilih saja yg mana anda suka.. Harga pun berpatutan.. Utk set 2 org, harga adalah RM37.. Boleh juga memilih untuk menambah item lain.. Sup pun boleh refill..

Set untuk 2 orang ni sgt banyak.. Kami memang x habis makan.. huhu... Mee x habis, sayur x habis... haha.. x mampoo dah nak sumbat... Kenyang teramatsss...

Tempat ni kemas dan simple saja susunatur nya.. Terasa lebih privasi untuk makan..
Macam gambar kat bawah ni.. hehe..

Suasana di dalam restoran (Gambar ehsan GOOGLE)


dapur karen... siap ada logo restoran...
Ini set yg kami order (beef n lamb set)

InshaAllah, untuk entry2 berikutnya saya akan share destinasi bulan madu kami sempena 3rd Anniversary ini.. hehe..


BYE~~

Friday, 7 June 2013

Patah hati :(

Posted by Sizuka at 10:19 am 3 comments
Patah hati.. :(
Kecewa dan sedih bercantum menjadi satu..
Ni kali kedua apply..
Tahun ni dah tahun kelima bekerja..
Sememangnya hati ni beria-ia nak.. Sbb nak kurangkan stress akibat kerja...
Nak focus pada treatment di samping melanjutkan pelajaran..
Cuti belajar ni selama 2 tahun bergaji penuh..
Tapi kena redha dan terima hakikat juga yg senior akan dpt dulu.. tp senior2 tu pun batch setahun atas jer..
Apa2 pun semua ni pasti ada hikmah.. Kena amik secara positif..
Hanya Allah jer yang tahu sbb Dia perancang terhebat..
Mungkin Allah nak bg kami rezeki lain dulu.. Manalah tau rezeki baby tiba dulu kan  :)

Nnt bila tawaran buka lagi, saya akan apply buat kali ketiga.. InsyaAllah..






Tuesday, 4 June 2013

3rd Wedding Anniversary...

Posted by Sizuka at 11:21 am 15 comments
Assalamualaikum wbt



Genap 3 tahun bahtera perkahwinan kami hari ni.. Syukur kerana dikurniakan suami yang penyayang, sabar dan mengambil berat.. Suami saya, kekasih saya.. Satu-satunya kekasih yang saya kenal sejak zaman bercinta.. yang akhirnya ke jinjang pelamin..

Perkenalan kami bermula pada cuti semester masa di matrik dulu.. Kami bukan 1 matrik.. Tetapi kami berkenalan melalui laman sembang MRIC.. Bermula dari itu, kami sering chatting bersama2.. Bertukar2 nombor telefon, SMS, berbual dan bertukar2 gambar...

Setahun lepas itu, kami berjumpa.. Itupun setelah masing2 melanjutkan pelajaran ke Universiti.. Kami juga bukan belajar di universiti yang sama...

6 tahun perkenalan, kami bertunang pada 10 Oktober 2009.. Tahun berikutnya, kami bernikah.. Tarikh keramat 4 Jun 2010 tidak akan lupakan sampai bila2.. Dengan sekali lafaz, saya telah menjadi seorang isteri kepada seorang lelaki yg amat saya cintai sepanjang hidup saya..

Semoga cinta dan kasih sayang kami mekar selamanya sehingga ke Syurga.. Ya Allah, Kau sinarilah hidup kami dengan zuriat yang soleh dan solehah...


"Ya Allah, Tuhan yg menyatukan dua hati ini, Engkau campakkanlah ke dalam hati kami perasaan kasih sayang antara satu sama lain sebagaimana Engkau satukan hati Nabi Muhammad SAW dgn Saidatina Khadijah RA.."


 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea