Friday, 26 April 2013

3 bulan sudaaa..

Posted by Sizuka at 11:14 am 8 comments
Alhamdulillah hari ni 26 April genaplah 3 bulan anak buah mak long ni.. anak buah pertama.. Mak long tumpang gembira dengan kelahiran kamu.. Mak long yg terlebih excited drpd mama kamu dalam setiap kelengkapan kamu.. terutamanya baju yg kiut miut tu.. Terima kasih kerana memberi kebahagiaan kepada mama, papa, tok mama, atok, mak long, pak long, pak lang dan maksu serta org2 di sekeliling kamu... Doakan mak long dan pak long dapat zuriat yg secomel kamu, seaktif kamu dan sebijak kamu.. Sayang kamu ketat-ketat.. Muaahhhhhh....


4 hari

40 hari

2 bulan

3 bulan


Tuesday, 23 April 2013

Susu kambing Nubian..

Posted by Sizuka at 8:54 am 6 comments
Hari ni sampai je opis terus minum susu kambing Nubian.. hehe... kat rumah dah tinggal sebotol.. Haritu beli 6 botol... Susu ni saya beli di AEON BIG, Alamanda.. Sekarang ni Carefour dah tukar ke AEON BIG.. Carefour Seremban pun cam tu gak.. Kat tempat lain x tau la pulak..

Saya beli susu ni dengan harga RM4.99 sebotol.. Kalau ade kawan2 tau ade tempat yg jual lagi murah share2 lah ye.. hehe.. Sedap susu ni.. x bau kambing n rase lemak berkrim.. Ni salah satu usaha jugak kan..

Sejak akhir2 ni perasaan malas nak update blog menguasai diri.. haha... Tapi list blog TTC saya update.. Tambah list kawan2 yg baru.. Dan blogwalking sudah semestinya hari2 saya buat dan baca.. Kadang2 tinggalkan komen gak..

Friday, 12 April 2013

Urut lagi..

Posted by Sizuka at 7:01 pm 6 comments

Assalamualaikum wbt..

Ptg td saya dah call ibu maryam.. Malam ni kami akan ke rumah die utk urut.. Dah lama sy x gi urut.. Dalam sebulan lebih kot.. Suka sgt ibu urut.. Sedap dan x sakit.. Stock air halia dan air kunyit pun dah lama habis..

Mungkin saya akan terus pergi mengurut sampai bulan june ini sebelum kembali semula ke perubatan moden.. Tp klu diizinkan Allah saya dah pregnant dulu alangkah gembiranya kan.. InsyaAllah..

Oktober lepas, saya menjalani IUI pertama saya di LPPKN.. Tapi utk kali kedua ni plannye ngan dr adillah.. Kawan2 please bagi review... Sy sebenarnya masih x puas walaupun dah baca banyak tentang dr adillah.. Blog beliau juga puas sy terokai.. Dan hati terus terpikat dengan cara beliau..

:)

Thursday, 11 April 2013

Promosi rumpai laut.. Cepat cepat..

Posted by Sizuka at 3:28 am 0 comments
Promosi! Promosi!

Dengan setiap pembelian 5 pek ke atas rumpai laut kering, kos penghantaran adalah percuma!

Grab it now!

Boleh mix kaler putih/kuning dan purple..

Harga putih/kuning = RM10/pek (100gm)
Harga purple = RM12/pek (100gm)

Tawaran sah sehingga 30 April 2013..

Monday, 8 April 2013

CD4..

Posted by Sizuka at 7:28 pm 3 comments
Alhamdulillah.. datang pun cik P saya nih.. Selepas 49 hari!
CD1 ialah pada 5 April 2013...
Walaupun frust sbb apa yg diharapkan belum menjadi kenyataan, sy redha..
Sebabnya dah memang terang2 tanda2 cik P yg nak hadir.. hihi

So, utk cycle ini, plannya nak g urut ngan ibu maryam lg..
May be esok atau lusa.. tengok pada jadual kerja hubby..
Dan cycle ni, saya juga berazam utk minum susu kambing setiap hari..
Sebelum ni minum ikut sempat jer..

Semoga Allah memberkati dan merahmati usaha kami dan kawan2 TTC yg lain.. Amin...

Wednesday, 3 April 2013

CD47

Posted by Sizuka at 12:11 am 6 comments
Currently CD47.

Tiada tanda2 pregnant.

Tunggu sajalah cik P datang. Sebab sakit2 badan dah lama dah.

Risau pulak sbb start 2013 ni period cycle sangat panjang.
 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea