Friday, 8 February 2013

Yeay, dah jadi mak long!

Posted by Sizuka at 2:12 am
Hye semua!

Alhamdulillah, adik saya dah selamat melahirkan baby gurl pada 26 Januari lepas.. Baby hari ni dah 13 hari dah.. Melahirkan secara normal seberat 3.32kg..

Melihat adik saya menanggung kesakitan amat menginsafkan saya.. 2 hari sakit, barulah bukak 10cm.. Semasa meneran, adik dah x cukup tenaga.. adik terpaksa transfer ke hospital besar utk di bedah atau vacuum.. Tapi akhirnya dapat jugak melahirkan secara normal...

Paling saya terharu, sempat jugak adik mendoakan saya mendapat zuriat di saat dia sedang meneran... Sgt terharu...

** Nangis laju-laju **

Orang yg paling excited selain suami adik, tentulah mak, abah dan saya.. Mmg setiap waktu melawat, dari belum bersalin sampai dah bersalin, mmg kami x missed melawat siap bawak makanan.. Bila dah bersalin tu lg lah excited kan, baby yang di nanti dah ada :)

Sedaya upaya saya cuba mengawal airmata di saat melihat baby buat kali pertama.. Alhamdulilah saya dpt mengawalnya wlupun air mata dah bertakung... Pasti kawan2 TTC faham kan.. Jauh di sudut hati, saya mengharapkan saya juga akan dapat peluk anak sendiri dan menyusukannya...

Ok.. x yah cerita panjang2.. inilah anak buah saya yg pertama... Comelsss... Macam anak jepun.. Imtiyaz Mayesa nama diberi.. Imtiyaz (pilihan/cemerlang), Mayesa (penampilannya membanggakan)..

Imtiyaz Mayesa - Day 3...

10 comments:

Puan K said...

aloolooloo... bambam nye dia.. meh aunti K nak cubit2 skit pipi tu... eeeiii... geramnya.. jadi anak yang baik dan solehah ye? :)

aquagugurl said...

tahniah..dah jadik mak long..mmg cam anak jepun le anak buah sizuka ni..kiut sgt..

Sizuka said...

yeah... mmg sgt tembam..terutama tang pipi.. setiap kali mak longnye ni cium, terase mcm nak gigit pipi tu sekali.. hehe

Sizuka said...

tq aquagugurl.. :)

baby ikut muka bapak dia.. mcm cina... hehe

BaTiK_PiNk said...

suka bau baby baru lahir....sangat suci! tahniah sizuka, dah jadi mak long!

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Alolooo comei, macam pakai kimono. seksi

::EIDA:: said...

Auw~ cekci... hehe. Ida paham ida paham. Dalam masa yang sama, kita gembira eksaited kan? Tumpang kasehhhh ;)

Mamanurin said...

Tahniah dear!!! Dah jadi maklong!!! Wahhhhh gigit mmg sedap ni

sweet tooth said...

Tahniah mak long :-)

Nadiah said...

Tahniah Mak Long..Mayesa cute sgt..teringat masa hari pertama deliver hari tu..
Semoga Mak Long Mayesa pun dpt baby comel mcm Mayesa jugak suatu hari nanti..Amin..

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea