Tuesday, 26 February 2013

Happy 29th Anniversary!

Posted by Sizuka at 8:12 am 2 comments
Assalamualaikum..

Hari ni hari ulangtahun perkahwinan yang ke 29 mak dan abah saya..  :)
Dah call dah dan dah wish.. hehe

Alhamdulillah, di ulangtahun perkahwinan ke 29 ni, mak n abah saya dapat hadiah yang paling best iaitu seorang cucu perempuan yg putih melepak. Mak dan abah muda2 lagi dah dapat cucu.. Tok Mama tahun ni 49 tahun.. Tok Abah tahun ni 52 tahun.. InsyaAllah anak mak n abah yang sulung ni pun tgh gigih berusaha.. Semoga dapat lg sorang cucu tahun nih..

Apa2 pun, kami semua sayangkan kat mak dan abah sangat2.. Semoga Allah Taala memanjangkan umur mak abah dan sentiasa berada di dalam rahmat dan limpah kurnia Allah SWT..

Thursday, 21 February 2013

Aqiqah untuk si kecil :)

Posted by Sizuka at 3:45 am 1 comments
Assalamualaikum wbt

15 Februari lepas (Jumaat), diadakan kenduri aqiqah anak buah kesayanganku..Baby masa ni umur 21 hari..

Kami suami isteri pun ambil cuti sehari.. Khamis malam gerak, sampai sana waktu subuh.. hampir 9 jam perjalanan.. maklumlah sempat berenti tido dulu kat RnR tg malim.. Ngantukzzzz... haha

Pagi tu, diadakan upacara tahnik dan mencukur rambut baby.. Disempurnakan oleh Ustaz di kawasan perumahan kami.. Baby pada mulanya berambut lebat, kini sudah botakkkk... haha.. X pe lah, lgpun byk faedah apabila membotakkan bayi yg baru lahir ni... InsyaAllah kepala dia akan ringan, cerah mata dan cerdik.. Rambut baru pun nanti akan tumbuh...

Alhamdulillah tetamu boleh dikatakan hampir semua yg dijemput hadir.. Kambing aqiqah tu mmg licin.. Dan mmg sedap.. Daging sgt lembut... x bau kambing langsung..

Saya pulak sponsor goodies.. Tp idok le yg mewah2.. Sekadar jajan2 je yg diletakkan kat dlm beg..

Pada keseluruhannya majlis berjalan dgn amat lancar.. Syukur.. Persiapan pun dibuat sepantas kilat.. Hanya dlm masa 2 hari termasuklah cari kambing.. Segalanya dipermudahkan Allah.. Alhamdulillah...

Wednesday, 13 February 2013

Cuti CNY: Air Papan, Mersing

Posted by Sizuka at 5:32 pm 3 comments
Hye!

Apa cerita hujung minggu anda selama 4 hari tu?

Kami ke Air Papan, Mersing.. Awal2 lagi hubby dah bgtau, mak dia ajak ke Air Papan.. Nak tido sana... Kami pergi seramai 14 orang..

Sampai sana ahad kul 1 ptg.. Sampai2 sana je terus makan dulu.. Memang sedang elok jer waktu lunch kan.. Hujan... Sempat gak kami bakar ayam dan daging kambing.. Pastu kami cari tempat tido.. Sebelum tu ade call 2 chalet.. dua2 penuh.. Mase sampai sane tu mmg tawakal je la cari chalet.. Hampir 2 jam cari dan tanye hampir 20 chalet, akhirnya dapat gak... huhu.. La Bella Resort... Ngam2 je yg kosong adalah sebuah dorm utk 14 orang.. Alhamdulillah memang rezeki kami la..

Dorm tu mmg selesa.. berlantaikan tile.. ade aircond dan kipas.. ada 2 tandas dan 2 tempat mandi.. Mmg seronok la ramai2.. makan pun ramai bersepah je dalam bilik... haha.... Esoknye check-out kami ke pantai lagi.. Main2 air.. rombongan kami ade gak yg mandi kat kawasan tepi2 batu... Ombak besar masa tu.. Pastu bakar ikan fresh.. hubby beli pagi2 kat pasar..

Dah setel makan n tukar2 baju semua, kami balik.. OTW balik semua hentam tido dlm kete kecuali encik hubby yg kene drive.. hehe

Friday, 8 February 2013

Yeay, dah jadi mak long!

Posted by Sizuka at 2:12 am 10 comments
Hye semua!

Alhamdulillah, adik saya dah selamat melahirkan baby gurl pada 26 Januari lepas.. Baby hari ni dah 13 hari dah.. Melahirkan secara normal seberat 3.32kg..

Melihat adik saya menanggung kesakitan amat menginsafkan saya.. 2 hari sakit, barulah bukak 10cm.. Semasa meneran, adik dah x cukup tenaga.. adik terpaksa transfer ke hospital besar utk di bedah atau vacuum.. Tapi akhirnya dapat jugak melahirkan secara normal...

Paling saya terharu, sempat jugak adik mendoakan saya mendapat zuriat di saat dia sedang meneran... Sgt terharu...

** Nangis laju-laju **

Orang yg paling excited selain suami adik, tentulah mak, abah dan saya.. Mmg setiap waktu melawat, dari belum bersalin sampai dah bersalin, mmg kami x missed melawat siap bawak makanan.. Bila dah bersalin tu lg lah excited kan, baby yang di nanti dah ada :)

Sedaya upaya saya cuba mengawal airmata di saat melihat baby buat kali pertama.. Alhamdulilah saya dpt mengawalnya wlupun air mata dah bertakung... Pasti kawan2 TTC faham kan.. Jauh di sudut hati, saya mengharapkan saya juga akan dapat peluk anak sendiri dan menyusukannya...

Ok.. x yah cerita panjang2.. inilah anak buah saya yg pertama... Comelsss... Macam anak jepun.. Imtiyaz Mayesa nama diberi.. Imtiyaz (pilihan/cemerlang), Mayesa (penampilannya membanggakan)..

Imtiyaz Mayesa - Day 3...

Monday, 4 February 2013

Happy Birthday to me..

Posted by Sizuka at 6:45 pm 10 comments
Hari ni 4 February 2013.. Genaplah umur saya ke 28 tahun.. Aduyaiiii lagi 2 tahun je nak ke angka 30.. Semoga impian saya untuk menjadi ibu dan melahirkan zuriat untuk hubby dimakbulkan Allah SWT..

Hujung minggu baru ni (2&3 February), hubby booking hotel.. X jauh mane pun, KL jer.. haha.. Sambut pre-birthday la kirenye.. hihi... Hotel dekat ngan SOGO, maka waktu malam 2hb tu kami shopping sakanlah.. Sale pulak tu... Pastu kami meronda di Jalan TAR..

Esoknye pas sarapan, kami berendam dalam swimming pool... Pastu kul 12 check-out.. Kami menuju pulak ke MYDIN.. Sesaje jer.. Lepas MYDIN, kami bergerak pulak ke Lowyat... Hubby beli camera. Pastu jalan2 kat Time Square pulak.. Kat cni just window shopping jek la.. Dah kat SOGO menyoping sakan kan... hehe..

Mmg penat sungguh2.. Tapak kaki mmg sgt lenguh.. Ntah2 turun berat 2 kg... Mmg perasan sgt la perasaan haku ni tang turun berat tu kan.. heuheuheu... :p

Apa2 pun, terima kasih abg kerana gembirakan diri ini sempena hari lahir **** (nama dirahsiakan.. hihi).. Hadiah juga telah diberikan awal2.. Sport rim yang sangat cantik... I love U... Semoga kasih sayang ini mengiringi kami sehingga ke syurga...
 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea