Thursday, 24 January 2013

Balik kampung lagi.. yuuhuuu...!!

Posted by Sizuka at 4:56 am 1 comments
Malam ni saya akan terbang ke utara.... Balik ke rumah ibunda dan ayahanda tercinta.. Adik sy setakat hari ni dah kuar tande darah.. mungkin dlm masa terdekat nak bersalin dah tu... X sabar rasenye..

Ini merupakan bakal cucu pertama dalam keluarga kami... Semua org excited..
Dalam hati saya selalu berdoa yang saya pun akan mengandung dan lahirkan zuriat jugak mcm adik saya..
InsyaAllah... Sabar sabar...

Tapi kepulangan saya, tidak disertai oleh encik suami.. encik suami kena kerja.. Mmg die tersangatlah susah dpt cuti skrg...

Ptg nnt encik suami akan hantar ke airport.. Sampai sana nanti, abah akan ambil.. Doakan perjalanan saya untuk bertemu dgn si kecil selamat yer..

Mak long datang sayangggg....  Cepat2 kuar yer... hehe

Tuesday, 22 January 2013

Urut lagi..

Posted by Sizuka at 5:04 pm 16 comments
Malam td kami ke Puchong, menemui ibu mariam lagi..

Stock air halia dan air kunyit dah nak habis.. Jadi kami ke sana utk tambah stocks dan urut sekali...
Sebenarnya saya risau, sejak urut 2 minggu lepas, pinggang saya rasa seperti sengal2.. Rupa2nya menurut ibu, rahim saya dan x de kat belah kiri tu.. Tu yg sengal2.. Yelah sebelum ni rahim saya asik kat kiri je... dah sedap dah die kat ctu... Dah sebati gamaknya.. Harap2 lepas ni rahim saya akan stay di tempat yang sepatutnya n please jgn beralih lg ye... hehe

3 minggu akan datang, kami plan akan ke rumah ibu mariam lagi.. Sbb air2 yg dibeli ini saya budget2 dalam 3 minggu kot akan habis...

Semoga segalanya berjalan dgn lancar... Ameen...

Monday, 21 January 2013

Menangis...

Posted by Sizuka at 6:49 pm 1 comments
Assalamualaikum..

Semalam tgk tv saluran 131 Astro... Tengok citer Sekali Lagi lakonan Lisa Surihani, Shaheizy Sam dan Mia Sara Nasuha..  Sebenarnya dah banyak kali tgk.. Tapi ntah macam mana semalam boleh nangis lak... POYO giler aku nih... hahaha..

Hmm entahlah.. tgk keletah mia sara yg comel, manja, bijak n pandai cakap, membuatkan saya tetibe rasa sayu.. Saya pun mahukan cahayamata seperti dia..

Kalau saya telah dikurniakan cahayamata awal, tentu anak saya telah berusia hampir 2 tahun.. Apa2 pun semua ni perancangan Allah Taala.. Dia yang tahu segalanya.. Semua ni ada hikmahnya yang tersendiri...

Apa2 pun usaha kami untuk mendapatkan zuriat mmg x pernah putus.. 

Friday, 18 January 2013

Air Asia - Kuching Meoww Meowww

Posted by Sizuka at 7:55 pm 3 comments
Assalamualaikum wbt

Ramai yg sedia maklum yang air asia tgh wat promosi sehingga 20hb Jan..  Tapi idok le dapat free seat kan.. hehehe.. Destinasi pilihan kami ialah Kuching, Sarawak.. Kami booked utk bulan Oktober ni... Memula nak book Ogos, tp encik hubby pulak sibuk di waktu itu... Pulak tu Ogos tu kita nak sambut Aidilfitri kan..

InsyaAllah kami akan pergi seramai 4 orang.. Semua sekali RM600 termasuk tambang, seat dan bagasi..

Ni merupakan kali kedua kami akan ke sana (jika diizinkan Allah).. Kali pertama dulu masa January 2010..

Kalau bab jalan2 ni mmg excited sgt2.. hehe...

Oklaaa... byeee...

Wednesday, 16 January 2013

Balik Kampung

Posted by Sizuka at 12:58 am 1 comments
Assalamualaikum dan selamat pagi readers  :)

Kami baru saja pulang dari kg saya yg terletak nun jauh di utara..
Balik pun kejap jer.. Sebenarnya adik yang nak balik sbb nak bersalin.. Mula2 tu suami dia yg nak dtg ambil tp dah alang2 kami pun nak balik jugak, maka kami lah yg hantar adik balik ke kg.. hehe

Sabtu pagi2 jam 4 pg kami gerak, jam 10 pagi sampai.. Alhamdulillah..
Ahad malam, saya dan hubby pulang semula ke rumah dgn menaiki bas..

InsyaAllah 23hb hingga 29hb ni saya akan balik kg lg.. Harap2 adik dah bersalin.. Due dia 20 January.. Mak long x sabar bonar nak jumpa kamu baby..

ok.. tata..

Thursday, 10 January 2013

Berurut hari kedua dan ketiga..

Posted by Sizuka at 1:16 am 2 comments
Assalamualaikum semua  :)

Alhamdulillah dah selesai dah sesi urut mengurut saya..

Malam semalam dan malam kelmarin kami ke rumah ibu mariam utk mengurut.. Kami pergi waktu malam.. Maklumlah waktu siang kan kerja.. Ibu mariam mmg x kesah kalau kita dtg malam dan dia faham waktu siang ramai yg kerja.. Utk urut ni, saya datang urut 3 kali berturut-turut..

Malam td saya menambah stock air halia dan air kunyit..

Sambil ibu mariam mengurut, kami byk bersembang.. tanya itu ini.. apa yg boleh dimakan, apa yg x boleh dimakan.. Macam2 la.. Ibu Mariam ni peramah jugak.. Slang pun x pekat Indonesia...

InsyaAllah lagi 2 minggu saya akan kembali ke rumah ibu mariam utk restock air halia dan air kunyit.. Dan mungkin urut sekali...

Monday, 7 January 2013

Berurut di Puchong

Posted by Sizuka at 4:52 am 15 comments
Assalamualaikum..

Kami baru balik berurut pagi td.. Berurut dgn ibu mariam di punchong.. Diperkenalkan oleh kawan hubby.. Kawan hubby ni dah 3 bulan berubat dgn ibu mariam.

Pagi td, bersama2 ngan kawan hubby dan suaminye kami berjanji berjumpa di shell dan bergerak ke rumah ibu mariam bersama-sama. Ibu mariam ni orang indonesia..

Hasil drpd urutan, rahim saya letaknya di kiri.. Perut juga byk lemak.. Huhu... Pangkal rahim (saluran luar kata ibu mariam) sempit.. Kilang telur dan rahim juga kecil.. Menurut ibu mariam, bila kilang telur kecil, maka rahim akan turut mengecil.. Ok.. Itu yg sy faham la.. Harap2 sy x tersalah tafsir apa maksud beliau sbb ade juga perkataan yg sy x berapa faham..

Saya diberi 3 jenis ubat berbentuk butir yg halus. Rasanya utk kempiskan perut,  membesarkan saluran dan membesarkan telur dan rahim.. Itu kalau x silap laaa.. Hehe.. Air pula ada 2 jenis. Air halia dan air kunyit.. Bila dah makan n minum ubat ibu mariam ni jgn dicampur dgn ubatan lain yer..

Malam esok dan malam lusa kami akan pergi lagi.. InsyaAllah kami akan fokus dgn ibu mariam ni. Semoga serasi dgn kami..

Makanan yg sy kene elak ialah ikan bilis.. Yg ini kata ibu mariam, utk elakkan rahim drpd kering.. Yg lain sy kene elak ialah taugeh, buah ciku, ikan pari, air gas dan ais.. tp setiap org x sama.. Masalah setiap org pun x sama kan..

Ibu mariam menggalakkan sy makan buah betik.. Katanya utk mengembangkan rahim..

Sekian saja laporan saya utk hari ini.. Sekian..

Saturday, 5 January 2013

Legaaaa...

Posted by Sizuka at 8:21 pm 2 comments

Alhamdulillah... Semalam selesai sudah presentation untuk projek saya.. Walaupun menerima pelbagai bentuk soalan dan komen2 daripada panel hakim.. Yang penting lepas sudah tggjwbku.. Yeahhh.. Dan hari duk umah byk tidorrr jer.. Mentang2 la dah legaaaa kan.. Pastu tgk tv, basuh baju n kerja rumah lain la kan... Siap buat kuih abuk-abuk.. Haha.. Ni baru belajar dari mak mertua.. Gigih betul.. Suami lak keje.. Kene kejar milestone. Kadang2 ahad pun keje... Gitu ler kalau keje site.. Esok suami ajak g ngurut bersama2 ngan rakan sekerje die yg juga masih belum dikurniakan rezeki.. Tp belum pasti lg jadi ke tidak.. Ape2 nnt saya update...

Thursday, 3 January 2013

Godaannnnn...

Posted by Sizuka at 8:14 pm 6 comments
Alahai.. sejak akhir2 ni kerap benar bukak tenet sbb nak shopping..
Parah jugak ni.. parah duit haku... huhu...
Tu pun dalam hati ' sabar, sabar, sabar..."


Handbag - Ni baru book td. Belum bayar lg..
Voucher popeyes - Baru beli kat Living Social..
Photobook - Beli minggu lepas kat Groupon..
Cardigan - Beli kat Groupon jugak.. Tgh tunggu barang sampai..


Yang lain tu, tunggu jari ni click je BUY tu... tgh fikir nak beli ke tidak...


Tu pun ade jugak voucher yg x sempat nak redeem.. Sibuk la kengkononnye...

Membazir jer kan.. Tapi selalunye bermusim.. Ni tgh "gile", nnt 1-2 bulan lg, habit ni akan slow sikit laaaa...




CD34 dan diet??

Posted by Sizuka at 3:23 am 11 comments
Assalamualaikum...

Hari dah CD34.. Badan dah rasa x sedap macam nak period sejak semalam lg... Tapi seperti bulan2 sebelumnya, hati ini still mengharapkan hadiah terindah dari ALLAH SWT.. Tiada apa yang mustahil jika Dia menginzinkannya...

Program diet saya, tetap saya teruskan seperti biasa.. (Diet la sangat! Banyak ngelat.. hihihi)

Tapi yang bestnye, balik umah mertua, bapa mertua tegur dah nampak kurus.. kembang kuncup la hidung ni kan.. hahaha... Terase jugak la badan dah kecik sikit, sbb pakai baju lama2 dah muat dah.. seluar jeans pun terpaksa pin utk ketatkan.. Tapi masih belom capai target yang diidam2kan... Mulanya plan nak diet selama 40 hari je yg berakhir 31 Disember 2012.. Tapi rasenye nak extend sehingga hujung januari ni sbb plan nak wat 2nd IUI pada februari ini.. Harap sgt semuanya berjalan dengan lancar.. Amin...

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea