Tuesday, 11 December 2012

Tok wan dah x de..

Posted by Sizuka at 2:26 am
Assalamualaikum wbt..

Lama dah saya x mencoret sesuatu di sini..

Sibuk dgn MAHA 2012.. Di mana saya sebagai ketua kena bertugas dan juga memantau tugasan staf.. Kami x cukup orang.. Maka selama 10 hari kami bergilir2 menjaga mengikut shift... Setiap hari mmg muka kami bertiga je..

Tetapi pada hari terakhir tugasan di MAHA, mak call.. tp sy x perasan. Pastu mak SMS pulak.. Mak SMS, "tok wan dah meninggal"... Terus saya call mak dan bgtau kami akan balik skrg juga..

Sebenarnya arwah tok wan dah sakit sejak setahun lebih.. Arwah tok wan diserang strok yg mengakibatkan sebelah badan bahagian kanan lumpuh... Peti suara juga rosak dan arwah tok wan x mampu bercakap lg.. Kadang2 bila arwah tok wan cuba bercakap hanya seperti angin yg keluar.. Contohnya jika mahukan kopi, hanya "pi..pi..pi" yg kedengaran... itupun mcm hembusan angin... Walaupun strok sebelah badan, arwah tok wan mampu mengesot dengan sendiri...

Menurut cerita emak, pada hari sabtu (1hb Dis), arwah tok wan kelihatan gelisah seperti sakit perut... Masa itu pak cik saya (adik emak) yg sedang menjaga.. Pakcik menghubungi pak cik saya yg kg sorang.. Kemudian mereka membawa arwah tok wan ke hospital... Di hospital, doktor memaklumkan yg semua organ dalaman sudah tidak berfungsi.. Maka arwah tok wan dipindahkan ke hospital lain yg lebih besar.. Tetapi Allah lebih menyayangi arwah.. Selepas bantuan pernafasan dicabut, akhirnya arwah tok wan menghembuskan nafas terakhir pada 2hb Disember 2012 pada jam 11.30 pg..

Berbalik pada perkara kami nak balik, kami bertolak kira2 jam 1..Singgah di tempat kerja hubby, ambil hubby dan terus pulang ke kg.. Adik dan adik ipar pun ada juga.. Kami tiba jam 5.35ptg.. Sewaktu itu, jenazah sudah dibawa ke masjid utk disembahyangkan... Kami terus ke masjid.. Kerana sebelum itu, abah call suruh ke masjid terus terus.. Alhamdulillah hubby, adik ipar sempat sembahyangkan jenazah bersama2.. Agak terkilan sedikit kerana kami x sempat tatap wajah arwah tok wan buat kali terakhir.. Menurut emak, wajah arwah tok wan putih bersih... Walaubagaimanapun, kami menyaksikan pengebumian arwah tok wan...

Semoga arwak tok wan ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman...

DaripadaNya kita datang, kepadaNya jugalah kita dikembalikan..

Al-fatihah...

Notakaki: Arwah tok wan meninggal di usia 77 tahun..

6 comments:

Nissa Kawaii said...

takziah ye diyana.. semoga roh tokwan ditempatkan dikalangan yang beriman...sedekahkan byk2 utk arwah tokwan..... take care!

Atie Nash said...

Awak pun sibuk dengan MAHA ya...nasib baik saya bertugas untuk 5 hari sahaja. Kesian awak bertiga je.

Saya nak ucapkan takziah. Banyakkan sedekah ayat2 suci untuk arwah. Semoga arwah ditempatkan bersama2 dengan orang yang beriman. Supaya awak pun rasa tenang.

::EIDA:: said...

Takziah....


Eh eh bertugas di MAHA? Macam mana nak dapat tapak... ida riki nak dapat tapak hari tu, tapi tak tahu nak contact sapee... sobsss

Sizuka said...

selalu booth jualan utk usahawan, contact FAMA berdekatan.. Saya bertugas jaga pameran di pavilion..

Sizuka said...

tq atie..

Sizuka said...

tq nissa...

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea