Thursday, 20 December 2012

Accident

Posted by Sizuka at 10:10 pm

Selasa lepas a.k.a. 18 Disember 2012 jam 7.35 pagi, ade seorang penunggang telah menghentam kereta saya dari belakang.. Huhu

Ketika itu saya sdg berhenti kerana traffic light merah.. Hmm.. Saya tgk lama die tergolek.. Mungkin tergamam.. Dan saya perasan, tgn dia luka. Mungkin terseret pd tar..

Oh ya, 18 Disember tu ngam2 je dapat gaji.. Sadis bukan?

X pa la.. Mebi bukan rezeki.. Saya buat laporan polis. Tapi saya x bercadang nak tuntut apa2 bayaran dari budak tu since die pun dah mintak maaf.. Lagipun die student dan sedang menjalani latihan praktikal di sebuah kilang.. Namun, pihak polis akan saman dia (hasil perbincangan saya ngan polis semasa menyiasat kes ini).. Semoga die akan dpt pengajaran dari peristiwa ini dan lebih berhati2.. Ingatlah orang yg tersayang.. :p

Sebenarnya yg membuatkan saya membuat laporan polis adalah disebabkan dia x ngaku tu no telepon dia.. Bila saya kol, budak pompuan yg jawab dan dia kata salah nombor.. Pastu saya try kol lg tp guna no tel hubby. Tidak berjawab. Last sekali saya SMS kepada dia guna telepon hubby jugak. Saya maklumkan kat dia yg saya nak buat report polis.. Kasi gertak sikit. Heu3.. Kemudian dia kol no hubby pada waktu petang dan memohon maaf.. Tapi dah terlambat dik, akak dah buat pun laporan polis.. Tu lah, len kali jgn noty2 nak tipu2 yer... Ntah la, saya rasa budak ni budak baik.. Cuma mungkin dia takut kot..

Pada mata kasar, kereta saya x rosak byk pun.. Ekzos tertanggal.. Ekzos klu nak tukar rm280 lebih kurang kot.. Bumper klu nak tukar mungkin dlm 4-5 ratus kot.. Agak2 je. Xtau la. Hehe... Tp ekzos tu saya cuma pi kedai ekzos dan repair jer.. Bumper lak saya x buat apa2 lg.. Tp ada satu workshop tu pandai.. Dia kata x yah tukar.. Just bakar je.. Pastu bentuk semula.. Haishhh x paham la.. Tp klu nak kira balik, bakar + ketuk + cat dlm rm600.. Jumlah ni termasuk lah plan saya nk tacap kat tempat calar2, kemek sikit2 kesan drpd kecederaan yg lama.. Dah alang-alang kan.. Hehe..

Ok lah... See u...

4 comments:

Mummy Chenta said...

Alhamdulillah nasib xde pe2, tp xpatut bdk tu menipu, benda dari mudah hah kan dh kena report hik2 moga jd pengajaran kat dia

Sizuka said...

Alhamdulillah.. xde ape2.. cuma mase tu menggeletar tgn dan kepale lutut lah.. haha..

Mummy Chenta said...

sis pernah rasa..he3 bdk motor langgar jgk. dengan dia xde lesen..tak nak bg kerja sama bt report tak tau la apa citer budak tu. lesen xde motor plak motor pinjam elok sgt la..

Atie Nash said...

Nasib baik awak tak apa2...Alhamdulillah...tentang duit yg terpaksa dikekuarkn tu tak apa. Ada hikmahnya...awak pun tenang je hadapinya. Kagum saya

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea