Monday, 31 December 2012

Sport rim baru :)

Posted by Sizuka at 8:46 pm 2 comments
Sabtu lepas (30.12.2012), dear hubby telah menghadiahkan sport rim baru.. Masa tu kami sdg tunggu kereta siap di servis.. Hubby tanya, "nak x tukar sport rim? abg hadiahkan sempena birthday ****"... Wahhh mcm x percaya dgr.. Sekali ngan tayar baru pulak tu.. Pucuk di cita ulam mendatang, mestilah nak kan.. Hehe.. Hubby bagi hadiah in advanve sbb birthday saya lagi sebulan lebih.. Pilih punya pilih, maka hasilnya seperti di gambar :)
Ok.. Sekian.. Nak ke dapur.. Memasak.. Makan lewat malam.. Hehe..


Thursday, 27 December 2012

Lalai

Posted by Sizuka at 10:14 am 0 comments
Saya ada beli voucher utk 12R poster x 6 berharga RM38..

Hajat di hati nak print gambar kawen..

Tarikh tutup adalah 26 Disember 2012... Terlambat sudaaaa...

Selalu asyik dok nanti nanti nanti.. Lama-lama ko yg rugi! Huhu...

Next time, belajar dari kesilapan yer..  :p

Sekian..

Thursday, 20 December 2012

Accident

Posted by Sizuka at 10:10 pm 4 comments

Selasa lepas a.k.a. 18 Disember 2012 jam 7.35 pagi, ade seorang penunggang telah menghentam kereta saya dari belakang.. Huhu

Ketika itu saya sdg berhenti kerana traffic light merah.. Hmm.. Saya tgk lama die tergolek.. Mungkin tergamam.. Dan saya perasan, tgn dia luka. Mungkin terseret pd tar..

Oh ya, 18 Disember tu ngam2 je dapat gaji.. Sadis bukan?

X pa la.. Mebi bukan rezeki.. Saya buat laporan polis. Tapi saya x bercadang nak tuntut apa2 bayaran dari budak tu since die pun dah mintak maaf.. Lagipun die student dan sedang menjalani latihan praktikal di sebuah kilang.. Namun, pihak polis akan saman dia (hasil perbincangan saya ngan polis semasa menyiasat kes ini).. Semoga die akan dpt pengajaran dari peristiwa ini dan lebih berhati2.. Ingatlah orang yg tersayang.. :p

Sebenarnya yg membuatkan saya membuat laporan polis adalah disebabkan dia x ngaku tu no telepon dia.. Bila saya kol, budak pompuan yg jawab dan dia kata salah nombor.. Pastu saya try kol lg tp guna no tel hubby. Tidak berjawab. Last sekali saya SMS kepada dia guna telepon hubby jugak. Saya maklumkan kat dia yg saya nak buat report polis.. Kasi gertak sikit. Heu3.. Kemudian dia kol no hubby pada waktu petang dan memohon maaf.. Tapi dah terlambat dik, akak dah buat pun laporan polis.. Tu lah, len kali jgn noty2 nak tipu2 yer... Ntah la, saya rasa budak ni budak baik.. Cuma mungkin dia takut kot..

Pada mata kasar, kereta saya x rosak byk pun.. Ekzos tertanggal.. Ekzos klu nak tukar rm280 lebih kurang kot.. Bumper klu nak tukar mungkin dlm 4-5 ratus kot.. Agak2 je. Xtau la. Hehe... Tp ekzos tu saya cuma pi kedai ekzos dan repair jer.. Bumper lak saya x buat apa2 lg.. Tp ada satu workshop tu pandai.. Dia kata x yah tukar.. Just bakar je.. Pastu bentuk semula.. Haishhh x paham la.. Tp klu nak kira balik, bakar + ketuk + cat dlm rm600.. Jumlah ni termasuk lah plan saya nk tacap kat tempat calar2, kemek sikit2 kesan drpd kecederaan yg lama.. Dah alang-alang kan.. Hehe..

Ok lah... See u...

Sunday, 16 December 2012

Pa&Ma dan al-Ustaz

Posted by Sizuka at 9:53 pm 2 comments

Assalamualaikum :)

Siapa yg belum dapatkan Pa&Ma Januari 2013 dan al-Ustaz isu no.9, sila dapatkan.skrg.. Nnt lamabt2 habis pula..

Mcm saya, majalah Pa&Ma ni mmg x pernah missed beli since kawen.. Majalah ilmu apa salahnya kan.. InsyaAllah suatu hari nnt dpt aplikasikan ilmu yg dipelajari kepada anak dan diri sendiri pula.. :)

Utk isu terbaru dlm Pa&Ma dan al-Ustaz kali ini mmg byk sgt info2 ttg kesuburan.. Dan segala yg berkaitan dengannya.. Amat sesuai utk menambah pengetahuan..

Sekian..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, 12 December 2012

5 weeks to go...

Posted by Sizuka at 8:41 pm 4 comments
Assalamualaikum...

InsyaAllah dalam 5 minggu lagi saya akan mendapat anak saudara yg pertama.. Anak saudara ini juga akan menjadi cucu pertama mak dan abah... Pasti mak dan abah bahagia dan gembira dgn kehadiran cucu ini..

Segala persiapan sudah hampir siap.. Tinggal sikit2 je lg.. Sabtu ni nak cari sikit2 lg barang2 baby... Dalam mencari barang2 baby ni, saya lah yg paling excited... Saya yg memilih barang2 baby.. Adik saya hanya menuruti.. Die x kisah pun.. hehe

Nama juga sudah ade.. Mak baby pilih satu, bapak baby pilih satu.. Pastu gabungkan.. hehe

Saya juga dah plan nak bercuti lama time adik saya bersalin nnt...

Dalam pada tu, saya still mengharapkan anugerah terindah buat saya dan suami.. Semoga Allah SWT perkenankan doa kami..

Tuesday, 11 December 2012

Tok wan dah x de..

Posted by Sizuka at 2:26 am 6 comments
Assalamualaikum wbt..

Lama dah saya x mencoret sesuatu di sini..

Sibuk dgn MAHA 2012.. Di mana saya sebagai ketua kena bertugas dan juga memantau tugasan staf.. Kami x cukup orang.. Maka selama 10 hari kami bergilir2 menjaga mengikut shift... Setiap hari mmg muka kami bertiga je..

Tetapi pada hari terakhir tugasan di MAHA, mak call.. tp sy x perasan. Pastu mak SMS pulak.. Mak SMS, "tok wan dah meninggal"... Terus saya call mak dan bgtau kami akan balik skrg juga..

Sebenarnya arwah tok wan dah sakit sejak setahun lebih.. Arwah tok wan diserang strok yg mengakibatkan sebelah badan bahagian kanan lumpuh... Peti suara juga rosak dan arwah tok wan x mampu bercakap lg.. Kadang2 bila arwah tok wan cuba bercakap hanya seperti angin yg keluar.. Contohnya jika mahukan kopi, hanya "pi..pi..pi" yg kedengaran... itupun mcm hembusan angin... Walaupun strok sebelah badan, arwah tok wan mampu mengesot dengan sendiri...

Menurut cerita emak, pada hari sabtu (1hb Dis), arwah tok wan kelihatan gelisah seperti sakit perut... Masa itu pak cik saya (adik emak) yg sedang menjaga.. Pakcik menghubungi pak cik saya yg kg sorang.. Kemudian mereka membawa arwah tok wan ke hospital... Di hospital, doktor memaklumkan yg semua organ dalaman sudah tidak berfungsi.. Maka arwah tok wan dipindahkan ke hospital lain yg lebih besar.. Tetapi Allah lebih menyayangi arwah.. Selepas bantuan pernafasan dicabut, akhirnya arwah tok wan menghembuskan nafas terakhir pada 2hb Disember 2012 pada jam 11.30 pg..

Berbalik pada perkara kami nak balik, kami bertolak kira2 jam 1..Singgah di tempat kerja hubby, ambil hubby dan terus pulang ke kg.. Adik dan adik ipar pun ada juga.. Kami tiba jam 5.35ptg.. Sewaktu itu, jenazah sudah dibawa ke masjid utk disembahyangkan... Kami terus ke masjid.. Kerana sebelum itu, abah call suruh ke masjid terus terus.. Alhamdulillah hubby, adik ipar sempat sembahyangkan jenazah bersama2.. Agak terkilan sedikit kerana kami x sempat tatap wajah arwah tok wan buat kali terakhir.. Menurut emak, wajah arwah tok wan putih bersih... Walaubagaimanapun, kami menyaksikan pengebumian arwah tok wan...

Semoga arwak tok wan ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman...

DaripadaNya kita datang, kepadaNya jugalah kita dikembalikan..

Al-fatihah...

Notakaki: Arwah tok wan meninggal di usia 77 tahun..

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea