Thursday, 22 November 2012

Sedih pun ada.. Pasrah pun ada...

Posted by Sizuka at 1:30 am
X tau nak buat tajuk apa sebenarnya.. Hentam sajalah.. hehe

Semalam semasa di opis, semasa kami sedang makan sama2 (bos belanje sbb birthday salah sorang staff kami), saya dapat tahu salah sorang staff saya pregnant... baru lg dalam 4 minggu katanya.. due julai 2013.. Dia staff baru kami.. baru berpindah dari tempat lama..

Bila saya dengar berita tu entah lah.. X der perasaan pun ade... Berpura2 seperti tidak kisah.. hmmm... Sedangkan dalam hati mcm nak meraung dah rasenye.. Tapi depan orang, hanya mampu buat muka poyo jer... Sebelum tu dia dah bg hint dah yg event MAHA akan dtg ni dia x dapat bertugas waktu malam sebab dia kata dia lembik.. OK..memula tu saya ingatkan dia lembik sbb masih menyusukan anak.. Rupanya2 dia preggy..

Dalam hati timbul juga rasa cemburu.. Anak sulung dia baru setahun lebih... dan sebenarnya sejak melahirkan anak, baru bulan september lepas period dia datang (means setahun lebih x period).. dan selepas period bulan oktober dia terus conceive.. Mudah dia pregnant.. Sedangkan saya masih begini..

Saya tahu, x baik berperasaan begini.. Tapi sebagai manusia, hati saya kadang kala rapuh dah goyah juga...

Ya Allah ampunilah hambaMu ini...

10 comments:

aquagugurl said...

sizuka..sabar yea dear..betui tu,ada time2 kita boleh buat bodoh je kenkonon cam x dengar bila org yg kita kenal ckp dia preggy tapi dalam hati..Ya Allah,x tahu nak cakap mana..senangnya dorang ni preggy..napa kita susah sangat..huhu..x pe,think +ve..insyallah,nanti sampai juga rezeki kita..

Carmello said...

Kenkadang pun saya macamtu sizuka.. Taktahu nak respond macam mana.. Buat2 jer lah muka poyo dan happy2 macamtu.. Macam kita tak kisah pun.. Tapi dalam hati tu..Tuhan je yang tahu... =)

shaliza said...

salam..be strong ya sizuka.
pearasaan kita mmg tak leh tipu...itu normal. Kalau perlu jauhkan diri dari mereka yang "kurang" memahami, jauhkanlah...orang takmo jaga hati kita, so kita jagalah sendiri...orang lain belum tentu boleh hiburkan kita...banyakan berdoa, setelah usaha yang tak pernah putus, insyaAllah. Jgn putus harap ya:-)

::EIDA:: said...

Positif diri sayang... rezeki dia.. =)

Nissa Kawaii said...

be stong k..tkpe...perasaan kan?bukan kite minta..tp die yang hadir..tp amik je positive side..in shaa Allah..Dia Maha Mengetahui apa yg terbaik tuk hamba-Nya..period u cantik, so means u ovulate, tapi belum smp lagi waktunya kan?nisa doakan semoga awak n asben murah rezki!! t.care!

PutriesNoora said...

sizuka..saya pun rasa dah xmampu dgr lagi dah berita org pregnant..rasa nak nangis je=(

ILY said...

Hai sizuka,
Sy faham perasaan awak. Been there, done that. Bila sampai masa, sampai la giliran kita :)

Suwaibah YS said...

btul... kekadang bila dgr gudnews, klu boleh, jgn la smpi ke telinga kita.. bila berada diantara mereka yg tgh mengandung, ada anak, bila ade news camni, rase mcm smuanya pandang ke arah kita..huuu

Butterfly said...

salam hai sizuka,

sabar yer dear..mmg kite yang ttc kadang2 pasti akan rapuh walau dah cube untuk kuatkan semangat & sabar...insyaAllah lepas ni rezki kite pula ye...amin..

iwannabeumie said...

Nampaknya ujian dia bukan dari segi susah nak dapat anak..mungkin Allah uji dia di sudut lain yang kita pun tak tahu..setiap orang punya ujian masing-masing kan..jgn bersedih yer..

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea