Tuesday, 9 October 2012

IUI.. Done!

Posted by Sizuka at 2:14 pm

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah syukur, semalam 8.10.12 prosedur IUI berjalan dgn lancar...

Jam 7.30 pagi kami dah sampai.. Pastu naik tingkat 7 utk sperm collection.. Turun balik ke tingkat 6 utk wat bayaran.. Dan naik tingkat 7 lagi utk menunggu. Pada hari tu 3 org dijadualkan wat IUI termasuk saya. Dan yg menariknya kami semua lahir tahun yg sama!

Jam 9.20am nama di panggil.. Staf kat ctu siap cakap, " byk ni folikel awak.. Mesti tgh sakit perut ni.. harap2 dpt kembar nnt".. Moga masin la mulut dia.. Hihi..

Pastu sy diarahkan baring n ikut arahan nurse.. Doctor sampai, then dlm 9.30am doc start prosedur.. Pastu sorang nurse dtg bawak tube dan suluh guna torchlight utk pastikan itu milik saya. Rasenye dlm tube tu mengandungi Mr S encik hubby.. Nurse2 yg membantu sgt baik.. Siap suruh saya selawat byk2.. Setiap step mereka bgtau. Saat doc nak masukkan sperm pun bgtau.. Mmg terase ia mengalir dlm rahim..
Dalam 5 minit, semuanya selesai.. Saya diminta baring dlm 15 minit. Lepas tu, saya diminta bangun dan nurse pesan bersama 3 hari berturut2 kerana folikel sedang besar saat ini..

Selesai semua, kami balik.. Dapat mc sehari.. Hubby pun dapat..

Harapan saya, semoga IUI ini berjaya.. Dan dikurniakan zuriat yg soleh dan solehah...

Published with Blogger-droid v2.0.6

25 comments:

::EIDA:: said...

AMIN...... Semoga milik awak semua itu.. Kembar? bestnyer!!! =)

Puan K said...

Alhamdulillah... Semoga "mereka2" kat dalam tu bertemu, bercinta dan bersatu sehingga 9bulan 10hari... aminnn... :) Moga Allah perkenankan doa kamu... take care..

aquagugurl said...

Amin..moga2 berhasil..untung2 klu ada rezeki,masin mulut misi tu..hehe

Baby Sokmo said...

" byk ni folikel awak.. Mesti tgh sakit perut ni.. harap2 dpt kembar nnt".. <-- eeii dh nangis terharu utk adik sizuka, moga dirahmati Allah dan mendapat kurniaanNya itu! selawat byk2.. ya khaliq ya bari, ya musawwir.. aaamiinnnn :) suka sgt bacee

Atie Nash said...

InsyaAllah...Ya, Allah kau perkenankanlah doa hamba mu ini...Kurniakanlah mereka zuriat yang soleh dan solehah

bonda hazim said...

Amiiiiiinnnn....

Mamanurin said...

aminnnnn bestnya.insyallah. mamanurin pulak yg rasa tak sabar nak start balik treatment!

Syazni Shamsir said...

Hi sizuka....

satu yg mengembirakan...moga makbul doa & harapan awak...saya tumpang gembira & terharu...take care

alia said...

mudah² amin, boleh sy taw berapa kos iui ni

chinta... said...

aamiin...semoga berjaya..saya tumpang gembira sekali

CIK PUAN TIPAH said...

Insya Allah..

♥ WaWa Vtec ♥ said...

awak, sy pun jumpa dr H (lppkn) tu tapi saya jumpa dia kat private clinic yg kebetulan dkt dgn rmh. skrg ni masih tgh mkn clomid (2nd cycle) and dr H recommend cucuk menonys 75iu.mlm ni nk cucuk kali ke 2....saya doakan awak ye...

Sizuka said...

Amin.. klu dpt kembar mmg bonus le.. :)

Sizuka said...

Amin.. semoga mereka bercinta dan bersatu..

Sizuka said...

Amin... moga2 masin la mulut die kan..

Sizuka said...

Tq.. amin.. Mase tu pun air mate dah bertakug jugak. tp dpt control. terharu..

Sizuka said...

Tq...amin..

Sizuka said...

Amin..

Sizuka said...

Mamanurin.. chaiyok2.. cepat2 sambung treatment balik..

Sizuka said...

Tq syazni. amin.

Sizuka said...

Amin. Sy x kira pun. rasenye lebih kurang 1k..

Sizuka said...

Tq.. aminn

Sizuka said...

InsyaAllah amin..

Sizuka said...

Doc H ade clinic sendiri eh? kat mane tu? tq doakan saya. sy pun doakan awak berjaya. amin..

♥ WaWa Vtec ♥ said...

bkn clinic sendiri tp dia mmg slalu kt situ.
namanya klinik dr ainita di usj9 (sebelah masjid alfalah).tp kt klinik tu hanye boleh buat consultancy and prescribed meds.iui dan ivf tiada facility disini.

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea