Friday, 5 October 2012

CD12: TVS.. Sudah readykah telur2 ku?

Posted by Sizuka at 1:19 am
Assalamualaikum wbt...

Hari ni saya nak sanmbung balik cerita... Boleh rujuk dari entry2 yg lepas iaitu "CD3 dan temujanji di LPPKN", "Jumpa Doktor dan IUI" dan "Menonys 150 iu"..

Semalam (3Okt) saya CD12 dan ada appointment dengan Dr Hamizah.. Doc nak cek telur2 dan tengok perkembangan setelah mengambil clomid 100mg sehari x 5 hari dan 3 dos suntikan Menonys 150iu...

Masuk bilik scan, nurse yg prepare semua.. Saya diarah duduk di kerusi/katil.. Siap kaki kena angkat letak atas.. (Sebijik macam orang nak bersalin)... Dan kerusi/katil tu tinggi jugak la utk saya yg x berapa nak tinggi nih... kui3... Sebelum ni saya kena TVS di tempat lain xder lah mcm ni gayanye. hehe.. Ok xpe, mungkin Allah nak tunjukkan "hint" kat diri ini supaya bersedia time nak bersalin nnt.. Mungkin lebih kurang mcm tu jugak lah tempat orang baring nak bersalin...

P/s: Tak tau nak describe bende tu katil atau kerusi... haha

Pastu doc datang, scan kanan dan kiri... Terdengar doc kata "telur awak kecik la dik"... huhu.. Sentap mak... Tapi saya buat muka dunno jer.. Dalam hati, "hmmm...mcm kena cucuk ubat lg jer malam ni..."

Selesai scan, panggil hubby masuk bilik doc... Doc tunjuk size telur2.. Semua ada lebih kurang 13 biji.. 7 di kana dan 6 di kiri... Rata2 sizenye adalah 11cm, 12cm, 13cm, 14 cm dan 15cm.. Doc kata ade 4-5 biji telur yg berpotensi.. Syukur..

Pastu doc tambah sedas lagi Menonys 150iu... Hmm.. apa2 lah... x kisah.. Janji telur2 ku membesar mcm kuih pau... Maka mmg benarlah ape yg terlintas di hati saya... Kena cucuk lagi... Jadi malam tu jugak (malam td ler), seperti malam2 sebelum ni hubby cucuk perut saya tepat jam 8.30 malam..

Next appointemnet pada esok hari iaitu 5 Oktober.. TVS lagi.. Semoga telur2 ku memberikan respon yg sgt baik.. Kawan2 tolong doakan yer...

Sambung.....

15 comments:

::EIDA:: said...

Telur ni nak kene 'basuh' ni.. Degil! heeeee

Puan K said...

telur2 tu, esok konfirm jadi kuih pau... wish u all the best dear.. K lak yang nerbes macam K yang nak buat IUI lak.. hehe..

Carmello said...

Insyaallah.. Mesti dia membesar dengan sihat lepas kena cucuk tu.. =)Good Luck Sizuka!!

Sizuka said...

haha.. ha'ah mmg.. degil beno nak besar..

Sizuka said...

Ya ALLAH perkenankanlah... hipe esok membesar mcm kuih pau... hehe.. K plan nak wat IUI bile?

Sizuka said...

InsyaALLAH.. semoga telur2 bg respon yg baik... amin...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kalau telur besar, harap2 dapat kembar nanti ! hehee

aquagugurl said...

betul2 macam Yana ckp..hope telur2 membesar mcm kuih pau,ada rezeki boleh dpt kembor 2 ke, 3 ke, 4 ke..hehe..

Sizuka said...

aminn.. semoga masin mulut awak.. :)

Sizuka said...

hehe... amin.. semoga termakbul... express dpt 2-3 org terus...

Puan K said...

aminnn... ikutkan hati nak wat skang ni jgk... tp, apa kan daya period tingtong sgt... sebulan 2 kali dtg... maybe sok nak klinik GH lak tanya camana... Ubat sucee tu tak makan2 lagi... macam takut lak nak makan... hihihi...

PutriesNoora said...

good luck sizuka!!noora dapat hidu good news ni...insyaallah..aminnn=)

Nissa Kawaii said...

semoga smuanya OK! tak sabarnye nk tau next update! jaga makan ek! semoga usaha berhasil!

Mrs D said...

good luck gak..sy yg tak sabar nk tggu berita esk..excited..hehe

puteri211079 said...

Good Luck Sizuka....go...go chaiyok!!!

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea