Tuesday, 2 October 2012

Jumpa Doktor dan IUI

Posted by Sizuka at 12:02 am
Assalamualaikum wbt...

Ni entry tertangguh sebenarnye... Tuan punya blog sibuk, hari ni baru sempat nak taip menaip.. haha

Ni turutan dari entry sebelum ni iaitu "CD3 dan temujanji di LPPKN"...

26 September lepas (CD5), saya ade appointment ngan Doc Hamizah kat LPPKN.. Appointment kul 8, tp kami sampai jam 9... Jalan jammed gilerrrr....  Sampai2 je terus amik nombor.. X lama lepas tu, nurse suruh kami sarapan dulu kat tingkat 2 sbb doc hamizah ade talk kat tingkat atas..

Dalam kul 11 baru dpt jumpa doc.. review balik ujian darah n HSG.. Ujian darah x memberangsangkan.. low progesteron...  Doc kata selalu result mcm tu menunjukkan yg saya dah lama x bertelur... Wallahua'lam... Hanya Dia Yang Maha Mengetahui... HSG pulak alhamdulillah ok... So boleh buat IUI bulan ni...

Pastu terus ke kaunter farmasi dan bayaran.. Doc kasi clomid 100mg x 5 hari dan 3 dos Menonys 150iu.. tinggi gak dos tu... Tapi doc kata bergantung gak pada badan..

Pastu, nurse pulak panggil.. Kali ni kami diajar utk buat suntikan sendiri di perut... Memula tu kami plan nak mintak mana2 klinik je yg buatkan, tp bile doc n nurse nasihat buat sendiri, maka hubby secara sukarela jadi nurse... hehe..

Ok lah.. sambung next entry pulak ye...

18 comments:

CIK PUAN TIPAH said...

Saya minggu ni baru nak jumpa doc utk review result..tak tahu apa jadinya..

good luck utk awak

Puan K said...

K dulu pun result darah, low progestron... Good Luck untuk IUI ni.. moga awk antara yang berjaya IUI kali pertama.. :) i'll pray for u..

aquagugurl said...

Gud Luck jugak Sizuka..moga2 IUI ni berjaya..

Sizuka said...

terima kasih.. Saya pun doakan result awak baik2 saja..

Sizuka said...

ye ker? pastu K buat apa utk tingkatkan progestron? Ape2 pun terima kasih kerana mendoakan saya... Semoga IUI kali pertama ni success.. amin...

Sizuka said...

terima kasih.. aminn...

Puan K said...

Doc ckp hormon dlm badan K jd cam ni sbb berat badan.. huhu~ dari awal lagi Doc suruh turunkan berat badan... :)

PutriesNoora said...

Good luck sizuka!InsyaAllah ada rezeki awak...aminnnnnnnnnn=)

Carmello said...

Sizuka... Semoga semua dipermudahkan dan rezeki sizuka IUI ni.. Bila baca ni..saya rasa tak sabar nak buat... =)

Sizuka said...

sy pun rase sbb berat badan kot.. tp mcm susah sgt berat ni nak turun wlupun sy bukannye jenis yg mkn byk2 pun.. huhu

Sizuka said...

InsyaAllah.. Amin..

Sizuka said...

Terima kasih.. InsyaALLAH... Sy pun mendoakan urusan carmello dipermudahkan.. :)

chinta... said...

good luck sizuka..semoga semua dipermudahkan olehNya..aamiin

Sizuka said...

InsyaAllah... Aminn...

Mamanurin said...

Good luck dear. Bila date doc nk buat iui

::EIDA:: said...

Ida doa IUI kali ini berjaya... =)

Sizuka said...

tq mama nurin. InsyaALLAH 8hb atau 10hb ni...

Sizuka said...

InsyaALLAH aminn....

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea