Monday, 27 August 2012

Selamat bekerja semua!

Posted by Sizuka at 4:02 pm 1 comments

Hari ni rata2 dah mula bekerja... Mesti ramai gak yg monday blues kan? Dan mesti ramai yg bawak kuih raya ke tempat kerja masing2 sambil masing2 duk melaram baju raya.. Terutama yg perempuan.. Betul ke tidak? Betul ke tidak? Haha..

Saya? Saya x keje ari ni.. Saja amik cuti lebih.. Haha.. X bersedia nak keje hari ni.. Over kan... Tp encik hubby keje.. So hari ni duk umah tgk tv, kemas2 umah, masak, kuar g pejabat pos bayar bil astro.. Kalau ade baby, sure dah asik belek baby je sepanjang hari kan? Huhu.. InsyaAllah suatu hari nnt.. :)

Ok lah.. Tata

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, 23 August 2012

Salam Aidilfitri 1433

Posted by Sizuka at 10:26 pm 3 comments

Assalamualaikum wbt kawan2 yg dikasihi..

Alhamdulillah hari dah 5 hari kita menyambut Syawal.. Saya dgn rendah diri ingin memohon kemaafan jika ada salah dan silap saya..

Tahun ni kami meraikan lebaran bersama-sama family saya.. Raya kedua ptg kami bergerak ke rumah keluarga hubby..

Skrg ni sy berada di rumah mertua.. Dah 3 hari di sini.. InsyaAllah akan balik ke rumah sendiri pada Ahad ni..

Jemput lah beraya di rumah saya.. Emel saya di sweetbaby.cutebaby@gmail.com.. Nnt sy akan beri alamat dan no fon... Boleh la kita berkenalan sambil makan2..  :)

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, 16 August 2012

Last day keje n balik kampung...

Posted by Sizuka at 12:57 am 8 comments
ASSALAMUALAIKUM kawan2 yg dikasihi sekalian...

Hari ni saya last day keje.. Esok balik kg (umah family saya)... tp x tau lg nak balik kul bape sbb esok hubby keje.. tunggu die balik pastu terus bertolak... encik hubby cakap die cube blk awal... hehe..

Tahun ni, turn beraya di rumah saya.. tp actually kami beraya di rumah tok... Sehari sebelum raya kami akan buat rombongan balik beraya ke rumah tok.. hehe... sebijik keta mak abah, sebijik keta kami n sebiji keta adik n hubby dia...

Doakan perjalanan kami yer.. maklumlah jauh jugak.. 7-8 jam baru sampai.. nun jauh di utara... mintak2 la highway x jem.. kalau jem mau 10 jam baru sampai gamaknyer... pastu raya kedua ptg kami akan bergerak ke rumah family hubby lak...mungkin perjalanan akan mengambil masa 8 jam jugak sbb bertolak umah tok saya.. klu bertolak dr umah family saya dekat 10 jam...

Saya juga ingin mengambil kesempatan utk memohon ampun dan maaf jika ada sbrg salah silap saya...

Mungkin nak update belog pun lambat lg la kot... Sbb hp saya xde internet plan.. umah family saya xde wifi.. broadband ade tp malas nak guna sbb malas nak on laptop time cuti...kik3... umah tok lg la xde kan...Tp umah MIL ade wifi.. boleh la bersiaran dari sane gune hp.. hik3.. Oleh sbb perkara2 di atas, tu yg kene wat ucapan awal.. hehe...

Kepada kawan2 semua, Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir dan Batin..
Semoga semua selamat ke destinasi masing2...

Tuesday, 14 August 2012

Biskut choc chip ala famous amos

Posted by Sizuka at 4:51 pm 0 comments

Saje nak share biskut raya ke dua yg hasil.air tangan saya.. Hehe..

**bulan posa ni sgt la malas nak update blog.. Huhu

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, 10 August 2012

biskut suji badam

Posted by Sizuka at 11:22 pm 0 comments

Hye semua!

Ni biskut raya sy yg pertama utk tahun ni.. Biskut suji badam.. Sedappp!!!!

Wat sorang2 jer kat dapo. Dah siap terus suh hubby rase.. Hihi... Biskut ni buat rabu lepas.. Malam td pun ade wat gak biskut.. Nnt update kat entry lain. Hehe..

Tahun lepas dpt hasilkan 6 jenis biskut. Tahun ni rasenye 3 je la kot. Tp biskut yg ketiga belom tau lg nak wat ape.. Biskut hentam je la kot..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Thursday, 9 August 2012

RaPuH..

Posted by Sizuka at 6:24 am 0 comments
Opick – Rapuh

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan
seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup
meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu
maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta
detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

Friday, 3 August 2012

selesai sudaa..

Posted by Sizuka at 12:04 am 0 comments
Selase lepas (31 Julai), sy ke LPPKN.. untuk amik darah mase CD22.. hari tu sy amek cuti wlupun just g sane utk amek darah je.. sbbnye sy malas nak balik opis...

Kami sampai sane lambat.. pagi tu ikut hubby g keje.. ptg tu dlm kul 1.30pm baru gerak.. Tapi jalan jammed.. sane sini jammed.. x tau la nape.. Akhirnya 2.30pm kami sampai... Tunggu jap dlm 20 minit nama saya dipanggil...

Kali ni nurse laki yg amek darah.. siap mintak izin dari hubby sbb nak amek darah sy n sbb terpaksa sentuh tangan sy... bagus la.. mintak izin... :)

Next step, tunggu period n call nak jumpa doctor.. Harap sgt result darah sy baik2 saja.. Aminn... Tapi andai ditakdirkan rezeki itu dah tiba, sy akan terima dgn hati yg terbuka... InsyaAllah..

OK pastu kami balik.. Singgah bazaar ramadhan presint 2, putrajaya.. Fullammaakkk..byk betul variety makanan kat cni.. gerai yg plg ramai org beratur ialah kat gerai nasi kerabu wan atiq.. agaknye mesti nasi kerabu die best kan...

Kami beli beberapa jenis juadah berbuka.. Antaranya murtabak singapore n rojak singapore... yg lain tu bese la, air n kueh... hehe..


murtabak singapore

rojak singapore
 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea