Tuesday, 31 July 2012

Amik darah lagik..

Posted by Sizuka at 2:36 am 6 comments
Hai semua!

Hari ni saya CD21.. Sepatutnya hari ni kene amik darah.. tp pihak LPPKN suh pi esok iaitu masa CD22...
Untuk esok, saya dah plan nak cuti.. Malas la pulak nak kembali kat tempat kerja.. Dari LPPKN tu nak g tempat kerja mmg agak jauh la...Sejam lebih.. Dah la bulan posa kan.. hihi...

Harap2 result ujian darah sy CD2 & CD22 ni baik2 saja... Doakan kami ya...

Ada ke sapa2 yg nak g LPPKN esok? Kalau ada, boleh la kita berkenalan..  :)

Sunday, 29 July 2012

Shopping raya di Jalan TAR

Posted by Sizuka at 9:11 pm 1 comments


Hai!
Malam td kami ke Jalan TAR.. Mmg tujuannye nak cari baju raya lah.. Selain nak mencuci mata..

Jalan punya jalan, dpt la baju melayu hubby. Sekali ngan sampin. Warne purple kulit manggis.. Tahun ni raya first warne purple (gelap/kulit manggis/dan yg sewaktu dengannye).. jalan lagi, jumpa baju kurung pesak gantung pulak. Haha. Yg tu sy punya la kan.. Hubby belikan. Tq yang.. Warne merah.. Utk dipakai masa raya kedua. Seperti gambar di atas tu.. hehe.. :)
Tp kan awat la susah sgt nak cari tudung ek? Dan skrg ni dok konpius nak pakai bawal yg bertone  dua tiga empat kaler tu atau tudung express berlapis2 mcm kueh lapis tuh... Hmm...
Published with Blogger-droid v2.0.6

Saturday, 28 July 2012

Iftar 7 Ramadhan

Posted by Sizuka at 2:08 pm 0 comments

Semalam cargasss betul sy di dapur memasak.. Dan hasilnya, sy dapat menyediakan roti jala, kari ayam, lamb grill n pudding karamel. Air pulak wat bandung soda.. Memyegarkan tekak.. Hihi.. Okeh, hari ni x tau la nak masak ape... Tgh fikir.. Spagheti bolognese ok kot?

Published with Blogger-droid v2.0.6

Durian dan kesuburan

Posted by Sizuka at 12:24 am 1 comments
Assalamualaikum wbt..

Rasenye skrg durian tgh banyak lagi... Sebelum posa pun sempat gak sy mencekik durian... haha... Durian free.. apetah lagi, dari ladang kepunyaan tempat kerja saya.. Semua durian2 terpilih saja.. Sedappp.. hehehe..

Ni gambar yg sy snap mase kami wat kenduri makan durian kat opis.. haha.. gigih x sy edit gambar ni?? haha


Jom kita share ape yg saya temui hasil daripada google google...


"Di Chennai India ramai golongan wanita percaya bahawa buah durian boleh meningkatkan tahap kesuburan wanita.  Disebabkan oleh kepercayaan ini para pemilik ladang durian sibuk mengambil tempahan buah dan para penjual pula sibuk meletakkan poster tentang potensi buah ini sementara pihak media di Tamil Nadu juga sibuk melaporkan tentang perkara ini.
Wanita-wanita mandul berbaris-baris untuk merasai buah yang jarang-jarang dilihat di negeri ini dengan harapan selepas memakannya mereka boleh mendapatkan anak. Buah durian menjadi semakin terkenal di kalangan pasangan yang belum mempunyai anak walaupun secara saintifiknya belum dibuktikan tentang dakwaan itu.

Harga buah durian meningkat antara Rs300(Rm24) hingga Rs1000(Rm74) sekilo namun permintaannya tetap tinggi."


Wallahua'lam

Friday, 27 July 2012

Sambut puasa di kg

Posted by Sizuka at 6:25 am 2 comments
ASSALAMUALAIKUM WBT

Amboihhh lama sungguh sy x update belog ini.. ada la dekat seminggu kot.. x sempat pun ada, malas pun ada.. hehehe...

Alkisahnya..kami sambut Ramadhan di rumah parents sy.. pas balik keje jumaat tu, kami bersiap2 dan bergerak pas maghrib.. sebelum sahur kami sampai.. Alhamdulillah...

Bile balik rumah parents saya, bazaar Ramadhan mmg wajib kami pergi.. Mmg sgt dekat ngan rumah.. Jalan kaki aje..

Hari 1st puasa nak beli kambing grill.. alahai ramai org pulak.. hari kedua pulak dah habis lorrr wlupun masa tu baru kul 6..

Balik kali ni hubby sempat mengurut 2 kali.. Alhamdulillah x teruk sgt keadaan hubby.. menurut tukang urut, otot hubby bengkak.. tu yg sakit... Tp urat di kaki lak yg agak teruk.. kesan accident mase hubby belajar dulu.. dlm 4-5 tahun lepas..  InsyaAllah akan diusahakan urut lg pasnih..

Bercakap mengenai bulan puasa ni, sy x lah memasak sgt setakat ni.. Beli di bazaar je.. tp bila g bazaar, tgk mcm x best je..maka niat di hati nak masak lah utk berbuka.. tp mcm x sempat.. sbb sy kul 6 baru sampai umah.. waktu berbuka lak around 7.30pm kan.. huhu....

Hmm..caner tu...




Thursday, 19 July 2012

Jatuh motor..

Posted by Sizuka at 10:56 pm 0 comments

Hubby jatuh motor ptg td. Huhu.. Menurut hubby time tu jalan tgh sesak kat jalan tun razak..

Ceritanya begini:

Hubby tgh bawak motor. Tgk kat mirror ade mamat bawak motor gak kat belakang.. Mcm x sabar dah nak memotong.. Pastu mamat tu nak potong hubby, x lepas.. Motor die langgar motor hubby.. Hubby x dapat nak kawal motor, terus langgar kete lain dan jatuh tergolek 2 kali.. Mujur kereta blkg x langgar.. Syukur padaMu Ya Allah.. Alhamdulillah.. Hubby cuma luka sikit di jari n lengan kiri.. Tapi hubby mengadu rusuk die sakit. Bahu pun sama. Huhu.. Risau sgt. Ajak g x-ray n amik MC x nak.. Huhu..

Mamat tu pulak, hubby cakap mmg nampak darah..huhu.. Dan motor mamat tu x leh start plus rim motor die pun kene lenyek.. Motor hubby lak ok...cume side mirror je pecah.. Hubby ckp pas jatuh tu die terus bangun, start moto n blah... Haha.. ADehh.. Langsung die x cek die cedere ape time tu..

Apa2 pun syukur sgt kerana hubby selamat. Terima kasih Ya Allah kerana aku dapat bersamanya lagi.. Semoga cinta dan kasih sayang ini selamanya sehingga ke syurga. Amin..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, 17 July 2012

kenduri

Posted by Sizuka at 9:03 am 3 comments

Hari ni kami wat kenduri di pejabat. Panggil jugak sikit2 staf dr jabatan/agensi lain. Kenduri makan pulut ngan rendang n durian. Durian on the way. X sampai lg. Hihi.. Dlm gamba tu ade pulut, rendang, sambal ikan bilis, kuih..

Hmm.. Hari ni sy cd8.. agak2 leh makan ke durian ek.. Xpe kot klu makan sikit.. Hehe..

Published with Blogger-droid v2.0.6

Friday, 13 July 2012

My CD - Okey ke x okey?

Posted by Sizuka at 5:36 am 2 comments
Just nak share Cycle period saya utk tahun 2012 ini...
Kalau boleh, mintak korang komen..

36 hari
32 hari
33 hari
39 hari
37 hari
35 hari

Camner? korang rase ok ke x okey? **update : mase zaman anak dara cycle mmg lebih 30 hari. Tp masa tu period kdg2 sampai 10 hari. Darah kotor pun byk n selalu bocor. Skrg pulak 6 hari dah bersih n darah makin sikiy x mcm dulu..

Thursday, 12 July 2012

Derma darah..

Posted by Sizuka at 2:15 pm 4 comments
Cehhhh derma darah konon!

Sebenarnya hari ni sy CD2.. kul 8am kuar umah tp x terus ke lppkn pun. G opis hubby n site die dulu. Pastu kul 10 lebey baru gerak ke sane.

Sampai lppkn tgk ade la dlm 10 couples. Tp yg nak kene amik darahnye hanye kami jee. Jd dlm 10 minit gtu namaku yg sedap ni pun dipanggil. Hahaha..

Hari ni bukan sy je yg kene amik darah, hubby pun sama. So fair la kan.. Hihi.. Nnt 31 july ni dtg lg. Derma darah lagik utk cd22. Ntah nape diorg lewatkan 1 hari pun x tau la.. K pastu setel semua kami ke tingkat 2 utk menjamu tekak. Siap tapau ketam masak lada hitam kooo...
Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, 10 July 2012

CD1 - belum rezeki lagi..

Posted by Sizuka at 8:55 pm 1 comments
Hari ni sy berkursus di melaka.

Pastu dlm kul 10.30am pi toilet.. Mase tgh buang air tu kuar darah beberapa titis.. Terus hampa dan kecewa.. X berjaya lg usaha kami.. Rase sedih tp x menangis.. Huhu.. Sbb tgh kursus.. Klu nangis nnt kantoi la kan...

Maka dgn itu esok kami akan ke lppkn utk amik darah utk cd2.. Hubby pun sama kene amik darah.. Pasrah je la..

Tp saya tetap rasa bersyukur kerana period mcm dah makin ok.. Dah x lewat sgt2 dah.. Utk cycle ni kitaran sy 35 hari.. Ttg cycle ni saya akan share maybe next entry..

Ok lah.. Nak pi mencicah ngan adik yg tgh preggy tu. Tumpang sekaki. Ade mangga, jambu batu n jambu air.. Hehe.. Slurppp..
Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, 4 July 2012

15 Syaaban & happy..

Posted by Sizuka at 11:20 pm 1 comments
Alhamdulillah td pas maghrib sempat sy n hubby bace surah yaasin n solat berjemaah bersama-sama. Pada malam 15 Syaaban yg penuh barakah ini kami mengambil kesempatan memohon keampunan dan juga hajat hati kami. Ya Allah, perkenankanlah doa dan permintaan kami Ya Allah....

Lepas tu kuar makan. Alamak malam ni makan lewat la pulak.. Camner nak kurus nih? Haha...
Skrg ni dah atas katil.. Nak titon sudaaa.. Hubby pegang perut n pesan sy jgn lasak2. Oh terharunya... Jarang hubby tunjuk perasaannya sebegini.. Mudah2an dengan berkatnya malam 15 Syaaban ini akan membawa 1001 kemanisan buat kami.. Ameennnn Ya Allah...
Published with Blogger-droid v2.0.6

Emm...masih boleh berharap lg ker?

Posted by Sizuka at 7:08 am 1 comments
Hari ni saya cd29... hari ni badan dah rasa mcm bulan2 yg sebelumnya iaitu sakit2 badan.. petanda miss P nak datang lew tuuu... huhu...

Tp dalam hati still mengharapkan keajaiban iaitu anugerah terindah drpd Allah SWT... Still pujuk hati sendiri, x mustahil kalau Allah nak beri jugak walaupun miss P dah bg hint nak datang...

P/S: kawan2 jom kita ramai2 puasa sunat hari khamis ni sempena nisfu Syaaban.. Nisfu Syaaban antara waktu yang terbaik kita untuk berdoa selain drpd malam lailatulqadar... Wallahua'lam..

Tuesday, 3 July 2012

Emo sikit..

Posted by Sizuka at 5:24 am 1 comments
Hmm. harini adik sy g check up untuk pertama kalinya... buat buku pink kat Klinik Kesihatan dekat2 ngan umah.. gi ngan husband dia... Dia dah 10 weeks...

Rase sayu sgt... huhu.. Bila kah saat saya akan tiba?? Aduhai x sabarnye....

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea