Wednesday, 13 June 2012

Ke LPPKN dannn... surprise!!!

Posted by Sizuka at 5:32 am
Assalamualaikum semua..

Hari ni, 12 Jun 2012 kami berdua ke LPPKN utk pertama kalinya... Alhamdulillah cepat dapat tarikh appointment.. call LPPKN masa 5 Jun lepas..

Nape ek saya bertukar tempat treatment???? Bukan sebab saya x percaya pada Dr Hamid Arshat, tapi sebab saya penjawat awam.. Boleh claim.. Save sikit... Lagipun ramai rakan2 menggalakkan kami mencuba di LPPKN ini.. Ramai yg dah berjaya.. Mudah2an kami pun berjaya di sini.. InsyaAllah.. Doakan utk kami yer..  =)

Ok berbalik pada tajuk entry, kami bertolak dari rumah jam 7 pagi... tapi jalan jammed.. So kami sampai jam 8.20 pagi.. Masa sampai tu ada dalam 10-12 couples kot.. Tunggu dekat sejam, nama kami dipanggil.. Nurse amik biodata dan alamat, pastu suami disuruh ke tingkat 7 utk buat sperm test... Lepas selesai, kami turun balik dan tunggu nama dipanggil utk interview.. Dalam setengah jam berikutnya, kami di interview oleh nurse.. Lepas di interview, kami ke tingkat 9 utk photostat semua test yg pernah kami buat sebelum ni.. x photostat awal2 sebab x tau.. Alhamdulillah saya cuma perlu repeat ujian darah day 2 & 21 je. Hubby pulak repeat sperm test (dah buat di tgkat 7 sebelum di panggil utk di interview).. Lepas serahkan semua salinan result2 pada nurse, kami g makan dulu kat tingkat 2.. Lapo....

Dah lepas makan, nama kami dipanggil lagi utk mendengar penerangan ringkas tentang result sperm test hubby td... Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat Ilahi, Jumlah sperm hubby adalah NORMAL!!! Sebelum ni sikit.. mmg sedih.. Tapi berkat amik supplement (Fish Oil + Vit E + Zink + Speman + homeopati) dan elak makan ayam yg disuntik hormon, jumlah sperm hubby bertambah baik... Alhamdulillah.. Semuanya berlaku dgn izin Allah.. Tapi sebelum dapat result tu, mmg perasaan saya agak berdebar2 jugak la.. Risau jika resultnye sama seperti sebelum ni...

Dan sekarang, kami perlu menunggu period saya yg akan datang utk buat ujian darah CD2 dan CD21.. Harap2 semuanya baik2 belaka.. Suami pun sama, kena wat ujian darah gak utk cek HIV, Hepatitis B dan ape ntah.. lupe.. hehe...

So, if semua ok.. Next step is IUI.. Tapi harap2 x sempat buat IUI saya dah pregnant secara natural.. Doakan sekali lagi yer..

Dah selesai semua, we ols balik jam 12.00pm.. hampir 4 jam di situ..

Kesimpulan kami utk 1st visit ni tentang LPPKN ---> semua staff adalah baik2 belaka n muka manis...


17 comments:

aquagugurl said...

alhamdulillah..betoi tu,kat LPPKN leh claim sbb kita k/tgn.gomen..gud luck yea sizuka..saya,kena hold rasanye dulu buat iui sbb ongkos tak cukup ler..

chinta... said...

alhamdulillah...semoga ada berita gembira selepas ni ek sizuka..:)

PutriesNoora said...

alhamdulillah=D

Sizuka said...

TQ aquagugurl.. sy pun doakan awak berjaya..

Sizuka said...

tq chinta.. tlg doakan utk kami ya..

Sizuka said...

alhamdulillah syukur..

Carmello said...

Semoga dipermudahkan semua urusan Sizuka dan kita semua.. =) Good Luck!

Sizuka said...

TQ Carmello!

Suwaibah YS said...

good luck, semoga semuanya berjalan lancar...
saya pun tgh berharap keajaiban supaya dpt mengandung secara normal.. huuu..blum ckup bersedia nak buat IVF.. :)

Syazni Shamsir said...

Alhamdulillah....

ape yg penting,suami pon xde masalah...hopefully kali ni menjadi ye...jgn stress2 sgt...;)...good luck darling

Mamanurin said...

jumpa doc mana dik? best of luck

Sizuka said...

Tq.. saya pun doakan urusan awak berjalan dgn lancar.. yg penting jgn putus asa..

Sizuka said...

Yg part sy x tau lg mcm mana. tp according dr hamid, tiub sy dah di'clearkan' masa hsg haritu.. pcos pun very mild.. harap2 la normal jugak. amin...

Sizuka said...

Dpt dr hamizah. tp hari ni x jumpa dia lg. insyallah pas raya nnt..

from the lappy of a tectonic person said...

hai..saya nak tanye..yg awak ckp untuk gov servant leh claim tu... cmne prosedur ye? kena bawak GL ke? or claim mcm kita claim TnT tu?

Sizuka said...

kat lppkn x yah bawak GL.. Cume kite kene bayar dulu.. baru claim kemudian.. ada borang khas utk claim. Nnt ade pegawai di lppkn akan explain..

Faizal Anuar said...

ooo kena bayar dulu baru claim ye? Saya dgn wife pun baru nak mula treatment dengan LPPKN. Baru tahu juga ada kemudahan untuk penjawat awam.

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea