Tuesday, 6 March 2012

Alhamdulillah, Normal....

Posted by Sizuka at 2:32 am
Nak story pasal perjumpaan kami ngan doc selasa minggu lepas (28 Feb)..... Gila lama tp hari ni je baru sempat nak update.... Hari tu sepatutnya appointment kami jam 10am... tp saja dtg awal sbb byk kerja kena setel... dapat giliran nombor 2... Tapi kali ni doc yg merawat saya tu x ada.. ganti ngan doc lain... agak muda usianya.. Lebih kurang awal 30an... name dia dr masyitah kot.

1st sekali doc tu tunjuk result darah saya pd CD2 lepas... Alhamdulillah result utk FSH dan LH adalah normal.... doc kata cantik.... Syukur...

Lepas tu mcm biasa lah, TVS pulak utk CD12.. telur ada size 16mm.... Ketebalan rahim 7.5... Doc advse amik injection pregnyl pada CD14... tp saya x amik pon sbb saya sgt sibuk pada minggu lepas... Tambahan pulak hati kami mcm dah tawar.. tawar ngan doc kami... rasa mcm x berbaloi wat rawatan kat ctu... Dan kami dah pun wat appointment ngan doc HA....

Lepas tu kami diskas masalah kami ni... Rupa2nya apa yg saya alami tu bukanlah masalah yg terlalu serius sgt seperti yang doc saya cakap... dan sebenarnya bukan penghalang kepada kesuburan.....  tp doc saya sebelum ni ada bgtau yg kalau saya pregnant sekalipun, baby saya akan jatuh dgn senang (gugur) disebabkan masalah pangkal rahim saya tu.... tp saya still confuse.... huhu... xpe lah... apa2 pun kami akan jumpa doc lain jugak utk 2nd opinion....

Utk suami pun doc ada suggest amik supplement yg patut... dan pada kami dia lebih bagus dari doc kami.... dia jugak bagi saya asid folik (tp saya x amik sbb kat rumah dah banyak).... berbanding doc saya langsung x sentuh pasal asid folik....

Dan yg bagusnya, dia siap lukiskan situasi yg sedang saya hadapi skrg... Alhamdulillah dengan lukisan tu membuatkan saya lebih faham....

Tapi ni appointment kami yg terakhir.... Gud Bye....huhu.... Insyallah next appointment ngan doc HA pada April ini....

5 comments:

Mamanurin said...

huhuuuuu sepital mana tu dear? HA tu kat mana lak? usaha selagi kiter mampu kan

Sizuka said...

Azzahrah...ntah la..doc saya tu briefing dia mcm x yakin. HA tu Dr Hamid Arshad...

Mamanurin said...

Ohhhh sama la dgn mama, mama pun nak jumpa Doctor HA tu early April ni..hehehe

Sizuka said...

akak bape haribulan? saya 11hb...

Mamanurin said...

akak 3hb hehehehe..tak da jodoh kiter nak jumpa ni

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea