Thursday, 9 February 2012

3rd Appointment (CD15) - TVS, Pregnyl

Posted by Sizuka at 12:54 am
Hari ni sy nak story pasal appointment kami yg ketiga pd 30 Januari lepas (CD15)....

Perjumpaan kali ni doc repeat balik TVS yg dibuat pada CD12. Alhamdulillah, kat ovari kanan ade 2 telur yg besar..size 22mm dan 17mm... tp di sebelah kiri x de respon... Doc suggest sy diberi injection Pregnyl.. katenye utk bantu matangkan dan pecahkan telur... doc suh sy try jer... sy pun ok je.... x salah kite mencuba kan.. hihi....

Utk result darah suami pulak... semuanya normal.. Alhamdulillah.....

Darah saya pulak akan diambil pada CD2 akan datang.... (harap sgt yg sy x perlukan ujian darah sbb sy sgt2 berharap sy pregnant)

Sebenarnya yg menjadi kerisauan kami ialah mengenai pangkal rahim sy...huhu... doc ckp selain surgery, mungkin boleh "tolak" balik pangkal rahim tu ke atas... tp apa2 pun doc suh try dulu 3 bulan... klu xde hasil mungkin boleh buat prosedur surgery atau tolak.... risau, takut.. semua ade... huhu

Prosedur injection Pregnyl buat kat wad.. Dgn poyonye tanye kat nurse, "sakit x?"... hehe... padahal sikit je kene cucuknye.... haha.... dan yg bestnye dapat MC.... bestnye x yah g keje....   :p


OK, sambung entry lain pulak.. bye~

4 comments:

a.n.i.s said...

salam perkenalan..sy pun sdg ber TTC..jemput jln2 ke blog sy..bleh share2 info..=)

Sizuka said...

salam perkenalan jugak =)

sweet tooth said...

Sizuka, try la tanya second opinion b4 commit to surgery ya...

Sizuka said...

sy fikir mcm tu jugak.. klu boleh x nak rahim n serviks ni "diusik".. takut jugak klu hal yg x diingini berlaku....

Post a Comment

 

Menggapai Bintang... Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea